PROMO

Od prekrasnih plaža do planinskih vrhova

Turistička zajednica Kvarnera (1)
Turistička zajednica Kvarnera
PR
Autor
PR članak
29.10.2013.
u 14:20

Različitosti podneblja, klime i vegetacije, raskošna priroda, zanimljiva arhitektura i bogata kulturna baština pružaju idealne uvjete za turističku ponudu u ovoj županiji tijekom svih godišnjih doba

Kvarner je jedna od turistički najrazvijenijih destinacija u Hrvatskoj. Turistička regija Kvarner obuhvaća tri različite prostorne cjeline: primorska područja Opatije, Rijeke, Crikvenice i Novog Vinodolskog, kvarnerske otoke Krk, Rab, Cres i Lošinj te brdski Gorski kotar.

Različitosti podneblja, klime i vegetacije, raskošna priroda, zanimljiva arhitektura i bogata kulturna baština pružaju idealne uvjete za turističku ponudu mnogobrojnih sadržaja u ovoj županiji tijekom svih godišnjih doba.

Kvarner je prepoznat po izvanrednoj i dokazano blagotvornoj klimi koja je i bila razlog dolaska prvih posjetitelja krajem 19. stoljeća. Izgrađena su klimatska i talasoterapijska lječilišta, hoteli i ostali sadržaji, utemeljujući tako današnje turističko gospodarstvo.
Boravak na Kvarneru je uživanje u prirodi. Uz kvalitetan hotelski smještaj, ističe se i privatni smještaj s oznakom kvalitete “Kvarner Family”, kojoj je cilj povećati razinu kvalitete turističke ponude privatnog smještaja na prostoru Primorsko-goranske županije (www.kvarnerfamily.hr).
Tu su toplo more i plaže te brojni sportski sadržaji za aktivan odmor na moru i kopnu. Autohtona gastronomska ponuda, wellness sadržaji, kulturni itinereri i zanimljive manifestacije obogaćuju boravak turista na Kvarneru.

Posebnost regije jest i šumoviti, zeleni Gorski kotar, prirodno brdsko zaleđe udaljeno od morskih destinacija svega pola sata vožnje automobilom. Otkrijte ponovno “staru cestu” – nekad poznatu kao “janjeća magistrala”, koja danas nudi niz novih, modernih turističkih “proizvoda”: Ljeto na Lujzijani i Karolini, Cesta Plodova gorja, Planinski vrt na Karolini, Goranska biciklistička transverzala i niz drugih zanimljivosti.
Više na: www.gorskikotar.hr kao i na stranici www.gorskikotarbike.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?