Od pečenja lazanja i mesa do torti i raznih slastica, pećnica se zaprlja na razne načine. Zagoreni ostaci, prolijevanje hrane, sve su to mrlje koje se teško čiste, prenosi bhg.com. Kako biste vašu pećnicu očistili da izgleda savršeno, donosimo vam najjednostavnije načine za čišćenje.
Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:
Pećnicu možete iskoristiti da očisti samu sebe i olakša vam posao. Jednostavno u pećnicu stavite jedan lonac vode te stavite da se zagrijava na 110 stupnjeva barem petnaest minuta. Zatim izvadite lonac i pustite da se pećnica ohladi te nakon toga s malo deterdženta za pranje suđa očistite pećnicu.
Za tvrdokorne mrlje i zagorene ostatke možete koristiti sodu bikarbonu i ocat. Sve što trebate napraviti je napraviti smjesu od sode bikarbone i octa te tu smjesu nanijeti na zagorene mrlje ili iskoristiti kao sredstvo za pranje. Reakcija ovih sastojaka očistit će i najtvrdokornije mrlje bez pretjeranog ribanja i struganja.
Za vrijeme pečenje, teško je kontrolirati i očistiti slučajno prolijevanje hrane, ali kasniji posao čišćenja možete si olakšati s malo soli. Ako vam se za vrijeme pečenja prolije hrana, prolivenu mrlju prekrijte sa soli. Neće smrdjeti niti se zapaliti, već će ostaviti tvrdu hranu koja će kasnije biti lakša za očistiti.
Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:
samo piroliza!