malo je reći da je ostala šokirana

Otišla je u nabavu u Trst i usporedila cijene s onima u Hrvatskoj: 'Ovo me je rastužilo'

TikTok
04.10.2024.
u 13:30

Mnogi su i u komentarima ispod videa izrazili svoje nezadovoljstvo cijenama u Hrvatskoj.

Jedna je korisnica TikToka bila u supermarketu u Trstu te odlučila usporediti cijene s onima u Hrvatskoj. Malo je reći da je bila šokirana razlikom. Naime, gotovo svi proizvodi osjetno su skuplji u našim trgovinama te, kako je i sama rekla u videu, "to ju je jako rastužilo". 

Krenula je s keksima koje je u Italiji platila 2,29 eura (800 grama), dok su u Hrvatskoj oni od 350 grama oko 3 eura. Slatke je kroasane kod naših susjeda platila 1,5 euro, a kod nas bi za iste takve izdvojila 3,29 eura. 

@s_by_sanda Očekivala jesam ali baš ovoliko ne 🙄 Kupnju obavljam u Trstu, ne idem često u naše trgovine i nisam znala kolike cijene imamo. Neke stvari su snimljene na akciji ali svejedno… 😅😬 #fyp #balkantiktok #kupnjanamirnica #usporedbacijena #trieste #ljeto2024 #shoppinghaul ♬ original sound - S_by_Sanda

Kako je i sama rekla, na proizvodima za osobnu higijenu razlika je golema, pa je tako u Trstu Dove gel za tuširanje 3,73 eura dok je u dva hrvatska dućana pronašla takve gelove po cijeni od 5,99 i 5,51 euro. 

Nadalje, mala Lindt čokolada u Italiji je oko 2 eura, a Milka košta 1,29 euro. U Hrvatskoj za Lindt čokoladu morate izdvojiti od 2,50 do četiri eura, dok za Milku pripremite od 1,45 do 1,75 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

Njen, kako kaže, najdraži pesto pronašla je na akciji u Trstu po cijeni od 1,79 eura, a kod nas takav košta četiri eura. I, onda slijedi najveći šok. Naime, Vileda krpe za pranje podova u Italiji se prodaju po cijeni od 4,49 eura na akciji (redovna cijena je  5,99 eura), dok za istu takvu krpu u Hrvatskoj morate ''iskeširati'' čak 22 eura. 

"Iskreno, na riži sam očekivala čak i veću razliku", rekla je TikTokerica. U Trstu ona košta 3,49 eura, a u našim dućanima pronaći ćete je za 4,99 eura. Zatim, Nutella keksi preko granice sroje 2,79 eura na akciji (redovna cijena 3,49 eura), a kod nas 4,49 eura. I za kraj, Vanish sredstvo za pranje rublja susjedi plaćaju 4,80 eura, a mi 10 do 10,50 eura.

VEZANI ČLANCI: 

Mnogi su i u komentarima ispod videa izrazili svoje nezadovoljstvo cijenama u Hrvatskoj. "Kao da smo Švicarska", napisao je jedan pratitelj, a druga je doda: "Kako nas deru..." Treća osoba sarkastično je primijetila: "Mi smo baš bogati, samo to ne znamo", a četvrta se složila: "Mi smo njihovi robovi, doslovno." 

Komentara 9

ML
mlado
13:46 04.10.2024.

Otkrila je toplu vodu. Pa nije se ništa bitno promijenilo zadnjih desetak godina. Ljudi ne shvaćaju koliko smo mi nerazvijeno tržište. Zahtjevi kupaca u HR nisu veliki, traži se samo niska cijena, a ne kvaliteta. Italija je neusporediva s Hrvatskom po ponudi i cijenama. Mnogi artikli su i jeftiniji, ali općenita kvaliteta robe je puno viša. U aktualnom katalogu Ipercoopa koji se ovdje spominje, u ponudi je Lavazza crema & gusto 4x250. Redovna cijena je 12,95 €, akcijska u katalogu je 8,29 €. U Konzumu je 1x250 7,15 €. To je primjer artikla koji je kod nas uvijek osjetno skuplji. Slično je s linijom Mulino Bianco prozivoda. Ovo sa samo neki detalji. I ponuda mesa je neusporedivo bolja. Ne toliko po cijenama koliko po kvaliteti mesa. Da, tamo je zbilja trava dosta zelenija.

KE
kermitt
14:33 04.10.2024.

Trgovcima i ugostiteljima jos nije doslo iz dupeta u mozak da gule i sami sebe, a potrosac moze svoj novac potrositi gdje hoce i gdje mu je najjeftinije pa i u drugu drzavu. Pa kad se njima isplati da imaju sve manje kupaca nek samo izvole i dalje pilit granu na kojoj sjede.

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
13:44 04.10.2024.

Stranci su shvatili s kakvom državom i s kakvim ovcama imaju posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije