PROMO

Otkrijte jesenske vikend oaze: Najbolje destinacije za kratki bijeg u Hrvatskoj

Selectbox
Foto: SelectBox
1/6
24.09.2024.
u 15:36

Nakon dugog i (pre)toplog ljeta, hladniji jesenski mjeseci predstavljaju savršeno vrijeme za vikend odmor. Temperature su ugodne, gužve na popularnim turističkim destinacijama se smiruju, a priroda polako odijeva svoje zlaćano, rujno ruho. Ovo je stoga savršena prilika za vikend bijeg u neki od skrivenih kutaka Hrvatske, gdje možeš uživati u miru i tišini, istražiti prirodne ljepote, opustiti se u wellness centrima ili isprobati nešto s bogate gastronomske scene.

U nastavku, donosimo ti neke od top destinacija u Hrvatskoj koje su idealne za jesenski vikend bijeg, uz posebnu preporuku SelectBox poklon paketa koji će baš svačiji odmor, učiniti još posebnijim.

Raj za ljubitelje prirode i jesenskog sunca

Na poluotoku Pelješcu smjestio se šarmantni gradić Orebić, poznat po svojoj bogatoj pomorskoj povijesti i prekrasnim prirodnim ljepotama. U rujnu, kada gužve jenjavaju, Orebić i okolica postaju savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u netaknutoj prirodi. Pritom jesenske boje savršeno naglašavaju ljepotu lokalnih plaža i šetnica, a temperature su idealne za istraživanje gastro ponude.

Foto: FREEPIK

Pelješac je poznat i po svojim vinogradima, pa ljubitelji vina ne smiju propustiti obilazak nekih od najpoznatijih vinarija i kušanje čuvenih vina poput Dingača i Postupa, uz tradicionalne dalmatinske specijalitete. Za one koji traže aktivniji odmor, Pelješac također nudi brojne staze za planinarenje. Ovdje izdvajamo uspon na Svetog Iliju, najviši vrh poluotoka, s kojeg se pruža spektakularan pogled na Jadransko more i okolne otoke. Nakon dana provedenog istražujući tajne Pelješca, potrebno se propisno odmoriti, a upravo Heritage Boutique hotel Adriatic pruža sve bitno za autentičan doživljaj Dalmacije i Pelješca. Smješten uz samu plažu u povijesnoj jezgri Orebića, svaka od šest luksuznih soba podsjeća na kapetane jedrenjaka iz davnih vremena, a sofisticiranim uređenjem interijera, prostranim sobama uređenim do najsitnijeg detalja, nenametljivom i učinkovitom uslugom i privatnom plažom, ovaj hotel je savršen način da doživiš Pelješac u njegovom punom sjaju, uz vrhunska vina i lokalne delicije.

Gorski kotar i Lika - skriveni dragulji Hrvatske

Svima koji su ljubitelji prirode i istraživanja planinskih destinacija, Gorski kotar i Lika savršena su odredišta, a Baraćeve špilje, smještene u blizini Rakovice, pravi su dragulj hrvatske podzemne baštine. Ove špilje nude fascinantnu kombinaciju prekrasnih stalaktita i stalagmita, a šetnja kroz njih pruža nevjerojatan osjećaj mira i povezanosti s prirodom. Svega 20 minuta vožnje od Plitvičkih jezera kojima jesensko doba daje posebnu čar, ove špilje posjetiteljima pružaju jedinstveni doživljaj podzemlja koji će uvijek rado pamtiti.

Foto: baraceve-spilje.hr

Nakon posjeta špiljama, kreni prema Gorskom kotaru, i istraži zeleni raj Hrvatske. U jesen, šume Gorskog kotara postaju prava simfonija boja, a hladniji dani savršeni su za iskusiti privatnu turu uz ljubazne licencirane vodiče koji u sklopu Lynx and Fox panoramskih tura, nude obilaske na otvorenom. Istraži Zeleni vir i Vražji prolaz, upoznaj se s Gorskim kotarom ili pak otkrij tajne Mistične šume i Dubokog jezera. Pritom ne zaboravi kako ti se nadohvat ruke nalaze ambijentalna mjesta poput Lokava, Fužina i Ravne Gore koje uz brojne aktivnosti, nude i prilike za uživanje u miru i tišini. Gorski kotar također je poznat po svojoj bogatoj gastronomskoj ponudi, pa svakako isprobaj lokalne specijalitete poput raznovrsne divljači, finih rakija i likera te ukusnih gljiva.

Neka te sa svojom netaknutom prirodom i očaravajućim krajolicima, Lika i Gorski kotar inspiriraju, te ujedno pruže savršeno utočište podalje od gradske vreve. Pokloni sebi ili svojim najmilijima priliku iskusiti spektakularan doživljaj jeseni koji će uvijek biti omiljena tema budućih razgovora o putovanjima!

Foto: SelectBox

Oaza mira i povijesne ljepote

Za one koji traže kombinaciju luksuza, povijesti i prirodnih ljepota uz prstohvat tetošenja, Hotel Trakošćan (i njegova okolica), savršen su izbor za jesenski vikend bijeg. Smješten u neposrednoj blizini jednog od najpoznatijih i najljepših dvoraca u Hrvatskoj, Hotel Trakošćan nudi elegantan smještaj s pogledom na dvorac i jezero, što ga čini idealnim mjestom za opuštanje i bijeg od svakodnevice. Gostima su također na usluzi stručno osoblje koje će se pobrinuti za sve njihove želje te brojne pogodnosti spa & wellness centra. Uz korištenje bazena, Whirlpoola te finske i turske saune, moguće je ujedno izabrati uslugu iz bogate ponude masaža i beauty programa za revitalizaciju duha i tijela. 

Dvorac Trakošćan, osim što je okružen prekrasnim perivojem koji u jesen poprima poseban izgled s lišćem koje prelazi u zlatne i crvene nijanse, ujedno je idealna početna točka za istraživanje šire okolice u sklopu programske ture STTUBE. Ovi razgledi izvode se u malenim skupinama (do 8 osoba) radi uspostavljanja prijateljskih odnosa i poticajnog ozračja, pri čemu su posvećeni potpunoj podršci svakoj osobi koja sudjeluje u izvođenju odabranog programa. U pružanju vodičkih usluga primjenjuju se najviši sigurnosni standardi, a njihova “leave no trace” filozofija predstavlja ekološki koncept kojim se vode svi vodiči i polaznici programskih tura. Pješice, na dva kotača ili na skijama, stvaraju programe prema željama polaznika pretvarajući ideju u otkrivanje novog i nepoznatog kako bi doživljenim iskustvom obogatili svoju osobnost.

Zbog svega navedenog, jasno je zbog čega jesenski posjet Zagorju predstavlja savršenu vikend oazu koja kombinira opuštanje i rekreaciju, uz vrhunski smještaj i vrhunske usluge u predivnom povijesnom okruženju. Dodajmo tome, gastronomsku scenu Zagorja s tradicionalnim specijalitetima poput zagorskih štrukli i domaćeg vina, i jasno je zašto se ove godine jesenski posjet Zagorju mora realizirati.

Foto: SelectBox

Vrhunski wellness i vrhunska istarska zlatna kapljica

Naš najveći poluotok obiluje brojnim ambijentalnim lokacijama, a Motovun, smješten na pitoresknom brežuljku iznad doline rijeke Mirne, definitivno je jedan od najpoznatijih. Ovaj šarmantni, srednjovjekovni grad u kojem se čini kao da je vrijeme stalo, posebno je lijep u jesen, kada se vinogradi i maslinici koji ga okružuju pripremaju za zimski san. Pritom njegove uske ulice i kamene kuće zrače spokojem, a panoramski pogledi s gradskih zidina na jesenski igru boja dokle pogled seže, oduzimaju dah. Nimalo zato ne čudi što ljudi žele ovdje provesti vrijeme te je stoga Wellness Hotel Kaštel, smješten u samom srcu Motovuna, idealan za one koji žele spojiti opuštanje s kulturnim doživljajem.

Ljubiteljima starina biti će zanimljivo saznati kako je ovaj šarmantni boutique hotel smješten u palači iz 17. stoljeća, koja nudi prekrasan pogled na dolinu vijugave Mirne i okolne vinograde. Uz vrhunski uređene sobe, hotel nudi i usluge wellness & spa centra modernog interijera s opremljenim saunama (suhom finskom i parnom saunom s terapijom bojama). Ujedno se diči relax-sobom s kromoterapijom i zvjezdanim nebom, sobom za masaže i tretmane lica odnosno tijela te zatvorenim bazenom s hidromasažnim slapovima, što ga čini savršenim mjestom za opuštanje nakon istraživanja okolice te pripremu tijela za hladne zimske mjesece.

Osim samog Motovuna, okolica nudi brojne mogućnosti za degustiranje izvrsnih istarskih vina. Jedno od takvih mjesta je Monte Bred, uistinu posebna lokacija za vinograde. Smješten na oko 200 m nadmorske visine u motovunskom vinogorju, obasjan je cjelodnevnim suncem s impresivnim pogledom na povijesni Motovun. Na ovom brdu uspijevaju trsovi Vinarije Fakin koja je nastala kao rezultat predanog rada obitelji koja već generacijama brine o svojim vinogradima. Smještena na prostoru koji ima iverasto, laporasto tlo puno mineralnih i zelenih nota, za posljedicu ima specifično vino koje oduševljava svojim zanimljivim notama. Gosti ovdje imaju priliku doživjeti čari motovunskog terroira i otkriti tajne vinogradarstva i vinarstva, uživati u čarobnom svijetu vina i upoznati se sa svim aspektima proizvodnje vina, od vinove loze do vrhunske butelje. Uz sve navedeno, važno je još naglasiti kako je jesen također i sezona tartufa, pa ne treba propustite priliku za kušanje ovog nadaleko poznatog, istarskog specijaliteta!

Foto: SelectBox

Savršen poklon za jesenski vikend

Baš zbog svega navedenog, sada je savršeno vrijeme za kratki odmor nakon dinamičnog, ponekad i užurbanog ljeta. Neka jesenski vikend odmor bude jedinstvena prilika za stisnuti „reset“ uz istovremenu priliku za idilično opuštanje i uživanje uz SelectBox poklon pakete koji nude širok izbor aktivnosti, putovanja i iskustava prilagođenih svim ukusima.

Osim što su savršen način da obraduješ sebe, SelectBox poklon paketi su i idealan dar za razne prigode – rođendane, godišnjice, proslave ili jednostavno znak pažnje za voljenu osobu. Dakle, bilo da se radi o romantičnom bijegu u planine, wellness vikendu za opuštanje ili gurmanskom doživljaju u nekom od vrhunskih restorana, ovi paketi omogućavaju personalizirani odmor iz snova te bijeg od svakodnevice. Stoga ne oklijevaj i već danas provjeri vrhunske destinacije uz koje će doživljaj jesenske magije, biti potpun!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije