DAR UZ VEČERNJI

Otkrijte recept za veganski cheesecake – zasladite se bez grižnje savjesti

zelena kuharica
16.04.2024.
u 14:47

U ponedjeljak, 22.travnja, uz Večernji list darujemo vam Zelenu kuharicu povodom Dana Planeta Zemlje

Jeste li znali da zbog velike potrošnje resursa u uzgoju životinja radi hrane, jesti meso isto je kao skuhati devet tanjura tjestenine i onda baciti njih osam?

Povodom Dana planeta Zemlje, Večernji list daruje vam Zelenu kuharicu s brojnim receptima veganskih jela. Promjenite svoje navike, napravite korak prema zdravijem životu te naučite sve o održivoj prehrani uz Zelenu kuharicu.

U Zelenoj kuharici pronađite brojne recepte, a samo neki od njih naučiti će vas kako da pripremite složenac s tofuom i biljnim jogurtom, fritatu s rižom i prosom, pitu od aronije i pudinga od vanilije te veganski cheescake.

Sve recepte potražite u ponedjeljak, 22. travnja u Zelenoj kuharici koju vam Večernji list daruje povodom Dana Planeta Zemlje

Pripremite veganski cheesecake od prosa!

Sastojci:

• 125 g keksa po izboru

• 3 žlice bademovog maslaca ili margarina

• 200 g prosa, 1 neutralni sojin jogurt (500 g)

• 1 konzerva kokosovog mlijeka

• 100 g šećera

• 1 vanilin šećer

• 1 vrećica pudinga od vanilije

Priprema:

Izblendajte kekse i povežite ih bademovim maslacem ili margarinom te posložite u kalup obložen papirom za pečenje.

Skuhajte proso u vodi i ohladite. Izblendajte ga s konzervom kokosovog mlijeka i šećerom. Dodajte jogurt i na kraju puding od vanilije, pazite da se ne stvore grudice.

Pecite 35 minuta na 180°C . Kada se kolač ohladi, na vrh stavite voće po izboru, najbolje breskve, marelice ili šumsko voće

Autor recepta: Nikša Gunjević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije