Jeste li znali da zbog velike potrošnje resursa u uzgoju životinja radi hrane, jesti meso isto je kao skuhati devet tanjura tjestenine i onda baciti njih osam?
Povodom Dana planeta Zemlje, Večernji list daruje vam Zelenu kuharicu s brojnim receptima veganskih jela. Promjenite svoje navike, napravite korak prema zdravijem životu te naučite sve o održivoj prehrani uz Zelenu kuharicu.
U Zelenoj kuharici pronađite brojne recepte, a samo neki od njih naučiti će vas kako da pripremite složenac s tofuom i biljnim jogurtom, fritatu s rižom i prosom, pitu od aronije i pudinga od vanilije te veganski cheescake.
Sve recepte potražite u ponedjeljak, 22. travnja u Zelenoj kuharici koju vam Večernji list daruje povodom Dana Planeta Zemlje
Pripremite veganski cheesecake od prosa!
Sastojci:
• 125 g keksa po izboru
• 3 žlice bademovog maslaca ili margarina
• 200 g prosa, 1 neutralni sojin jogurt (500 g)
• 1 konzerva kokosovog mlijeka
• 100 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 vrećica pudinga od vanilije
Priprema:
Izblendajte kekse i povežite ih bademovim maslacem ili margarinom te posložite u kalup obložen papirom za pečenje.
Skuhajte proso u vodi i ohladite. Izblendajte ga s konzervom kokosovog mlijeka i šećerom. Dodajte jogurt i na kraju puding od vanilije, pazite da se ne stvore grudice.
Pecite 35 minuta na 180°C . Kada se kolač ohladi, na vrh stavite voće po izboru, najbolje breskve, marelice ili šumsko voće
Autor recepta: Nikša Gunjević