Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otvorena izložba fotografija parova „Zaljubljeni u King Crossu“

Otvorena izložba fotografija parova „Zaljubljeni u King Crossu“
Foto: PR King Cross
1/11
PR
Autor
PR članak
10.02.2023.
u 17:45

Ne propustite pogledati foto-poslasticu proslavljenog street style fotografa Gorana Čižmešije koju King Cross povodom Valentinova poklanja svim posjetiteljima

Ususret Valentinovu službeno je otvorena atraktivna izložba fotografija parova „Zaljubljeni u King Crossu“, a svi zainteresirani posjetitelji moći će ju razgledati do nedjelje, 19. veljače, u prostoru hodnika na sjevernoj strani centra King Cross, u blizini ulaza kod dm-a. Izložbu prati i kreativan nagradni natječaj čiji će pobjednici za uspomenu stati ispred Čižmešijinog objektiva.

Izložbu je otvorio cijenjeni modni kritičar Nenad Korkut koji je ovom prilikom istaknuo kako je autor fotografija Goran Čižmešija jedan od istinskih europskih pionira street style fotografije i ujedno kustos svoje zbirke jer, kao modni dizajner po struci, jako dobro odabire ljude koji su stilizirani i razumiju modu, stvarajući pritom dokument jednog vremena. Opisujući ovu izložbu kao sjajan umjetnički pothvat, dr. Korkut je izrazio nadu da će jedna takva izložba uskoro biti postavljena i u nekom od muzeja.

Nenad Korkut, Goran Čižmešija, voditeljica TC King Cross Jankomir Katja Hlup i suradnik za marketing TC King Cross Jankomir Bojan Marković
Foto: PR King Cross

Otvorenju je prisustvovao i sam autor fotografija Goran Čižmešija koji od 2006. godine stvara svoj fotografski modni blog Style Seconds, djelujući na ulicama Zagreba, Londona i Pariza. Ovom je prilikom premijerno najavio kako razmišlja o proširenju svog djelovanja i na druge gradove u Hrvatskoj pa će ovim novim iskorakom možda uskoro obradovati ljubitelje street style fotografije diljem Lijepe naše.

Otvorenju su nazočili i neki od parova koje je Goran zabilježio svojim fotografijama, a posebnu su pozornost privukli stariji supružnici Jakovac originalnog modnog izričaja te mladi par Saša Pavličić i Ana Olivari koji su pozirali ispred vlastitih fotografija.

Nevenka Ivančec-Jakovac i Ivan Jakovac
Foto: PR King Cross

Fotografije za pamćenje

Postav izložbe sastoji se od deset originalnih fotografskih ostvarenja koje je Čižmešija snimio tijekom siječnja na zagrebačkim ulicama ekskluzivno za izložbu “Zaljubljeni u King Crossu”. Fotografije su izložene na kreativan način kroz kapafixe koji imitiraju Instagram feed autora Gorana Čižmešije te postavljeni na štafelaje, što sugerira da je riječ o umjetničkim djelima.

Saša Pavličić i Ana Olivari
Foto: PR King Cross

I vi možete stati pred Goranovog objektiva te dobiti vlastito umjetničko djelo s potpisom ovog proslavljenog fotografa. Pratite društvene mreže King Crossa na kojima će u subotu, 11. veljače startati nagradni natječaj „Zaljubljeni u King Crossu“ u kojem je glavna nagrada profesionalna fotografija para by Goran Čižmešija. Sudjelovati možete tako da u komentarima ispod objava o nagradnom natječaju označite vašu partnericu/partnera i napišete najljepšu ljubavnu poruku, a stručni žiri King Crossa nagradit će tri najkreativnije. Dvije utješne nagrade su poklon kartice „Spar“ u vrijednosti 26,54 EUR/200,00 kn.

U sklopu izložbe očekuje vas i posebno uređeni kutak za fotografiranje„Zaljubljeni u King Crossu“ osmišljen kao zlatni krug s floralnom dekoracijom koji, prema ideji autora Gorana Čižmešije, predstavlja cjelovitost ljubavi, budući da je i on za svoje fotografije birao parove koji su zračili energijom zaljubljenosti, međusobne podrške i naklonosti. Kako je autor istaknuo na otvorenju, želio je prikazati da je ljubav jednako intenzivna i sa 8 i sa 88 godina te posjetiteljima osigurati kutak gdje će po uzoru na njegove fotografije moći sami stvoriti svoje uspomene.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?