it djevojka

Outfiti blogerice Peony Lim prava su umjetnička djela

Peony Lim (1)
Getty/Guliver
29.04.2012.
u 12:00

Tridesetdvogodišnja Peony Lim nije još jedna u moru modnih blogerica - osim online trgovine, bavi se i modnim konzaltingom, a svoju inspiraciju pronalazi u umjetničkim remek-djelima Gustava Klimta i renesanse

Peony Lim nije poput većine modnih blogerica, koje čak i veteran street style fotografije, Scott Schuman (The Sartorialist) smatra dosadnima. Njezina garderoba puna je vintage Hermes komada i Chanela, a svoju modnu inspiraciju nalazi na drukčijim mjestima od svojih kolegica.

Nakon što je završila tečaj za modnu promociju na londonskom University of the Arts, Peony je upisala povijest umjetnosti na Courtauldu - i diplomirala s pohvalama. “Svaki oblik kulture obrazuje moj ukus i s time utječe na moj stil, tako da mi je diploma promijenila način na koji gledam boje, forme i linije.”, objasnila je odluku da studira umjetnost.

A kad su boje u pitanju, Peony je najprepoznatljiva po svom crvenom ružu, kojeg kupuje u četiri nijanse. “Tamna Toma Forda, jarka od Chanela, bogata crvena iz Narsa i malo smireniji Revlonov crveni ruž” njezina su fantastična četvorka. “Kad me ljudi pitaju što radim, obično im kažem da se bavim modom. Svakodnevno pišem blog, ali i stiliziram, pišem i radim kao konzultant za neke brendove. Pokrenula sam i trgovinu koja prati moj blog, obožavam slobodu koju vam pruža internet - pokrivam teme iz putovanja, mode, ljepote, ali i gastronomije. Pišem o svemu što volim, što smatram bitnim”, opisuje zašto se njezin blog peonylim.blogspot.co.uk razlikuje od drugih.

“Najbolji stilski savjet koji mogu dati svojim čitateljima je da odaberu jedan komad koji žele nositi i onda oko njega slože ostatak outfita. I eksperimentiranje! To je tajna najboljih kombinacija”, priznaje Peony.

No, nije teško dobro izgledati kada vam je ormar pun luksuznih marki. “Stvari koje najviše volim u svojoj garderobi kombinacija su luksuza i privatnih razloga. Imam malenu Birkinicu koju sam dobila za rođendan, ali i vintage Hermes koji je pripadao mojoj majci pa mi je zato poseban. Volim i neke komade koje sam nosila na svom 21. rođendanu ili sam ih kupila na godišnjem odmoru s obitelji”, objašnjava blogerica.

Kao najveću modnu inspiraciju ističe svoju majku, no i londonske dizajnere. “Sve što oni rade je nevjerojatno, obožavam surađivati s njima! Isolda London radi sjajan nakit i žensku kolekciju, ali obožavam i Patriciju Chang iz New Yorka!”, spomenula je kreatore u čijim ju se kreacijama često može vidjeti.

“Definitivno me može inspirirati i umjetnost Gustava Klimta, kao i moja ljubav prema renesansi”, objasnila je spoj strasti prema umjetnosti i modnom svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije