mljac!

RECEPT DANA Ova veganska 'Morska pašteta' zadovoljit će i najzahtjevnije kritičare

Prijatelji životinja
17.11.2023.
u 08:00

Ovaj recept ustupili su nam Prijatelji životinja i mislimo da će oduševiti mnoge od vas.

Nemate više ideja što pripremati za ručak ili što poslužiti gostima koji vam dolaze na druženje? Zašto ne biste probali ovu preukusnu vegansku "morsku paštetu" koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca? Priprema je jako jednostavna, paštetu možete držati u frižideru čak pet dana. Ovaj recept ustupili su nam Prijatelji životinja i mislimo da će oduševiti mnoge od vas. 

Sastojci:

  • 140 g suncokreta
  • 70 g badema
  • 4 žlice iscijeđenog limuna
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 3 žlice luka
  • oko 6 žlica vode (ili po potrebi) za lakše miksanje
  • 1 režanj češnjaka
  • žlica nasjeckanog svježeg kopra
  • 3 žlice usitnjenih algi* koje su vam dostupne (za blaži morski okus dodati manje algi)

Priprema:

  1. Namočiti suncokretove sjemenke i bademe 4 sata.
  2. Nasjeckati luk, češnjak i kopar.
  3. Staviti u mikser sve sastojke osim vode, koju treba postupno dodavati po potrebi. Nekoliko puta postrugati stijenke kako bi se bolje samljelo.
  4. Držati u hladnjaku do 5 dana.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:29 17.11.2023.

Moćna pašteta za kljucanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije