Nemate više ideja što pripremati za ručak ili što poslužiti gostima koji vam dolaze na druženje? Zašto ne biste probali ovu preukusnu vegansku "morsku paštetu" koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca? Priprema je jako jednostavna, paštetu možete držati u frižideru čak pet dana. Ovaj recept ustupili su nam Prijatelji životinja i mislimo da će oduševiti mnoge od vas.
Sastojci:
- 140 g suncokreta
- 70 g badema
- 4 žlice iscijeđenog limuna
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
- 3 žlice luka
- oko 6 žlica vode (ili po potrebi) za lakše miksanje
- 1 režanj češnjaka
- žlica nasjeckanog svježeg kopra
- 3 žlice usitnjenih algi* koje su vam dostupne (za blaži morski okus dodati manje algi)
Priprema:
- Namočiti suncokretove sjemenke i bademe 4 sata.
- Nasjeckati luk, češnjak i kopar.
- Staviti u mikser sve sastojke osim vode, koju treba postupno dodavati po potrebi. Nekoliko puta postrugati stijenke kako bi se bolje samljelo.
- Držati u hladnjaku do 5 dana.
Moćna pašteta za kljucanje.