Vratite koži sjaj

Ovaj tretman obožavaju holivudske zvijezde: U kratkom roku pomlađuje lice, a rezultati su vidljivi za nekoliko dana

Vratite koži sjaj
Foto: Envato Elements
1/5
16.11.2023.
u 11:27

Iako temperature to možda ne pokazuju, već smo duboko zakoračili u jesen pa je sada pravo vrijeme da usvojimo nove rutine njege kože. S promjenom vremenskih uvjeta, padom temperature i vlagom u zraku, naša koža može postati osjetljiva, što znači da će zahtijevati posebnu pažnju jer „koža pamti“.

Ljeto je razdoblje kada njegu kože često stavljamo u drugi plan – odmičemo se od klasične njege, što može dovesti do dehidracije i hiperpigmentacije, a to uzrokuje gubitak sjaja, pa vaša koža postaje suha, gruba i osjetljiva. No upravo je jesen idealno vrijeme za njegu tretmanima kojima u kratko vrijeme možete koži vratiti sjaj.

Jedan takav tretman, koji je nježan prema koži, a koji u kratkom roku osigurava vidljivu razliku i vraća svjež izgled, jest ZO Skin Red Carpet, kemijski piling pogodan za sve tipove kože, a omiljen je i među brojnim holivudskim zvijezdama. Ovaj piling poboljšava strukturu i ten, istovremeno uklanjajući oštećene površinske slojeve te djeluje na sitnije linije, lagane bore, akne, pjege, neravnomjernu pigmentaciju i grubu teksturu kože. 

Foto: Poliklinika Sinteza

Budući da je riječ o blagom tretmanu, idealan je izbor kada želimo brzinski osvježiti kožu, a kako bismo je potpuno obnovili, uz Red carpet piling preporučuje se i nešto intenzivniji tretman SkinPen, odnosno terapija mikroiglicama, poznatija pod nazivom microneedling.

Prije samog tretmana SkinPen, lice se čisti ZO Skin proizvodima te se tretira Exfoliant polish pilingom, a koji je uvod za kemijski piling koji sadrži salicilnu, mliječnu i citričnu kiselinu, i koji koži vraća sjaj, daje joj tonus i ujednačenu teksturu.

SkinPen uređaj izrađen je od japanskog nehrđajućeg čelika, čije iglice jednake dužine omogućuju precizne ubode kako bi se potaknulo prirodno stvaranje kolagena. Budući da se iglice okreću velikom brzinom, mogu napraviti čak 1600 mikroskopskih uboda u sekundi, stoga je ovaj tretman idealan izbor kako biste poboljšali i pomladili izgled svoje kože.

Kako biste se što bolje pripremili za tretman SkinPen, preporučuje se kao pripremu napraviti Red Carpet piling koji će maknuti mrtve stanice s površine kože te je dubinski očistiti i maknuti sivi ton, čime će i sam tretman SkinPen biti još učinkovitiji. A kako djeluje?

Foto: Poliklinika Sinteza

Microneedling s pomoću SkinPena zapravo djeluje na principu prirodne sposobnosti zacjeljivanja i obnove kože – sitni ubodi na koži uzrokuju mikroozljede koje potom zacjeljuju u tri faze – upala koja dolazi kao odgovor imunološkog sustava, potom slijedi proliferacija, odnosno počinje se stvarati kolagen i nova mreža krvnih žilica, pa remodelacija, odnosno završna faza u kojoj se kolagen pojačano sintezira i razgrađuje te se stvara novo kožno tkivo.

Idealni kandidati za ovaj tretman su svi, bez obzira na dob ili tip kože. Još jedna prednost tretmana je i sam postupak oporavka kako bi koža dobila mladenački sjaj i ujednačenu teksturu. A upravo je ovo predblagdansko razdoblje pravo vrijeme da poklonite nešto sebi uz sjajan Black Friday popust od 30% i svojoj kože koja je naš najveći organ i koju treba njegovati tijekom cijele godine, posebice tijekom hladnijih mjeseci jer ona pamti!

Otkrijte i ostalu Black Friday ponudu te niz Health & Beauty tretmana s pogodnostima do 60% popusta.

T: +385 1 5005 970

E: info@sinteza.hr

Sadržaj donosimo u suradnji s poliklinikom Sinteza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije