Svaki zalogaj vrijedi truda

Ovi bavarski pereci izgledaju tako primamljivo da vam neće biti problem zasukati rukave i primiti se posla!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
02.06.2022.
u 09:44

Znamo da su vrućina zavladale i da smo u onom dobu godine kad se broji svaki zalogaj koji pojedemo, ali mi ne možemo odoljeti da ne razvučemo malo tijesta. Jučer smo se zabavili s ovim bavarskim perecima koji iziskuju malo više vremena za pripremu, ali zato svaki zalogaj vrijedi tog truda.

Ako tražite zabavnu hranu s perecima nećete pogriješiti - svakome se odmah ozari lice kad ih ugleda, a rijetki su oni koji neće poželjeti zagristi u fini, izvana hrskavi, a iznutra mekani perec. Sad imamo recept s kojim uspijevaju svaki put i baš su onakvi kakvi trebaju biti. Pronašli smo ga, naravno, na blogu MyTastyPot!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Bavarski pereci

Sastojci:

350 ml tople vode

3 žlice šećera

1 žlica soli

1 vrećica suhog kvasca

600 g brašna tip 500

6 žlica ulja, može 3 žlice suncokretova i 3 žlice maslinova ulja

1-2 žlice ulja, za podmazivanje posude s tijestom 

soda bikarbona

1 jaje

2 šake krupne morske soli

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

U toplu vodu sipajte šećer i sol, promiješajte, a zatim dodajte kvasac. Ponovo dobro sve promiješajte i ostavite da odstoji nekih 5 minuta. Brašno prosijte i sjedinite s prethodnom mješavinom, dodajte ulje i sve opet lagano sjedinite i umiješajte. Posudu i tijesto nauljite i ostavite da raste oko 1-1,5 sat. Kad se tijesto diglo podijelite ga na 8 jednakih dijelova. Svaki dio rukama rastanjite da budu što tanji, pa formirajte oblik pereca. U kipuću vodu naspite vrećicu sode bikarbone i stavite perece da se kuhaju, jedan po jedan, minutu-dvije sa svake strane. Skuhane perece odložite na papir za pečenje, premažite umućenim jajetom i obilato pospite morskom solju. Perece pecite 15 minuta na 230 stupnjeva, a možete ih poslužiti i tople i hladne. Na kraju ih premažite uljem zbog sjaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije