Ako tražite zabavnu hranu s perecima nećete pogriješiti - svakome se odmah ozari lice kad ih ugleda, a rijetki su oni koji neće poželjeti zagristi u fini, izvana hrskavi, a iznutra mekani perec. Sad imamo recept s kojim uspijevaju svaki put i baš su onakvi kakvi trebaju biti. Pronašli smo ga, naravno, na blogu MyTastyPot!
Bavarski pereci
Sastojci:
350 ml tople vode
3 žlice šećera
1 žlica soli
1 vrećica suhog kvasca
600 g brašna tip 500
6 žlica ulja, može 3 žlice suncokretova i 3 žlice maslinova ulja
1-2 žlice ulja, za podmazivanje posude s tijestom
soda bikarbona
1 jaje
2 šake krupne morske soli
Priprema:
U toplu vodu sipajte šećer i sol, promiješajte, a zatim dodajte kvasac. Ponovo dobro sve promiješajte i ostavite da odstoji nekih 5 minuta. Brašno prosijte i sjedinite s prethodnom mješavinom, dodajte ulje i sve opet lagano sjedinite i umiješajte. Posudu i tijesto nauljite i ostavite da raste oko 1-1,5 sat. Kad se tijesto diglo podijelite ga na 8 jednakih dijelova. Svaki dio rukama rastanjite da budu što tanji, pa formirajte oblik pereca. U kipuću vodu naspite vrećicu sode bikarbone i stavite perece da se kuhaju, jedan po jedan, minutu-dvije sa svake strane. Skuhane perece odložite na papir za pečenje, premažite umućenim jajetom i obilato pospite morskom solju. Perece pecite 15 minuta na 230 stupnjeva, a možete ih poslužiti i tople i hladne. Na kraju ih premažite uljem zbog sjaja.