vrijedi ih posjetiti

Ovo su plaže s najmanje gužvi u Europi: Na popisu i jedna hrvatska, a prvo mjesto moglo bi vas iznenaditi

shutterstock
03.09.2024.
u 12:30

Ako tražite idealnu destinaciju za bijeg od gužve i uživanje u suncu, Drač bi mogao biti savršeno mjesto za vas.

Tražite kasnoljetno sunce bez gužvi i buke turista? Nedavno je proglašena plaža s najmanje posjetitelja u Europi, i što je najbolje, nalazi se na manje poznatoj destinaciji. Plaža u Draču, Albanija, odnijela je pobjedu u novoj studiji koja je otkrila da nudi najviše prostora za ručnike po posjetitelju. Nitko ne želi provoditi odmor osjećajući se skučeno i preopterećeno mnoštvom ljudi, a upravo zbog toga Drač postaje sve popularnija destinacija, piše Metro

Istraživanje koje je proveo Wizz Air uključilo je analizu više od 50 europskih zemalja i njihovih najpopularnijih plaža kako bi se utvrdilo koje nude najviše i najmanje prostora po osobi. Izračun je uključivao mjerenje površine svake plaže, podijeljeno s veličinom prosječnog ručnika za plažu i zatim s prosječnim brojem dnevnih posjetitelja.

VEZANI ČLANCI: 

Drač, s plažom dugom oko 10,5 kilometara, dobio je ocjenu 64,5, čime je nadmašio poznate lokacije u Francuskoj, Portugalu i Španjolskoj te zauzeo prvo mjesto na ljestvici. S druge strane ljestvice, Playa Sa Caleta na Ibizi proglašena je najnapučenijom plažom s ocjenom od samo 0,5.

Osim što nudi dovoljno prostora za uživanje na plaži, Drač je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, prepun povijesti. Amfiteatar u Draču, izgrađen u 2. stoljeću nove ere, najveći je takve vrste na Balkanu i nekad je mogao primiti 20.000 gledatelja. Posjetitelji također mogu istražiti Arheološki muzej, najveći u zemlji, koji prikazuje povijest Albanije kroz prapovijesne artefakte.

VEZANI ČLANCI: 

Ako vam plaža u Draču nije dovoljna, možete posjetiti i druge obližnje plaže poput Copacabane ili Ohane, ili pak uživati u degustaciji vina u lokalnim vinarijama kao što su Abaia i Duka. A, najbrži način dolaska do Drača je letjeti do Tirane, glavnog grada Albanije, koji je udaljen samo 38 minuta vožnje automobilom. 

Top 10 najmanje prenapučenih plaža u Europi, prema Wizz Airu:

  1. Plaža u Draču, Drač, Albanija: 64,5 (prostor za ručnike po osobi)
  2. Camber Sands, East Sussex, Engleska: 61,1
  3. Plaža Zlatni Rat, Bol/Brač, Hrvatska: 54,1
  4. Plaža Borsh, Borsh, Albanija: 43,0
  5. Plage de Pampelonne, Ramatuelle, Francuska: 33,8
  6. Brighton Beach, Brighton, Engleska: 27,0
  7. Praia da Falésia, Algarve, Portugal: 24,3
  8. Plaža Mogren, Budva, Crna Gora: 20,1
  9. Plaža Nissi, Ayia Napa, Cipar: 19,3
  10. Playa d’en Bossa, Ibiza, Španjolska: 17,7.

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Komentara 3

LJ
ljudemisi
15:06 03.09.2024.

Nema ljepših plaža od onih na našem Jadranu, a postoje još ogromne mogućnosti da se urede stotine novih plaža se predivnim morem koje su sada nepristupačne koje treba urediti

Avatar kozorog
kozorog
13:52 03.09.2024.

nema ljepših plaža od onih u somaliji. nepregledne pješćane plaže, voda tirkizna, nema gužve, sezona traje.. i onda netko na ovaj popis stavi ovaj zlatni rat. jest da somalija nije u europi, ali u europi ima više somalijaca nego u samoj somaliji. koja europa, to je deranje turista. odite malo van iz svojeg sela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije