'najpodcjenjeniji europski grad'

Influenceri oduševljeni gradom u našem susjedstvu: 'On je kombinacija Španjolske i Turske'

shutterstock
02.09.2024.
u 10:30

'Atmosfera ovdje je fantastična, ima tu spoj turskog štiha s europskim elementima'

Nadia i Irfan, bračni par koji je prije nekoliko godina napustio svoje poslove kako bi krenuo na avanturu, putuju svijetom već neko vrijeme. Nakon dvije godine putovanja, vratili su se u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi dočekali dolazak sina Zakarije u obitelj. Iako su planirali ostati i kupiti dom za svoju malu obitelj, ubrzo su shvatili da im takav život ne odgovara. S četveromjesečnim sinom, odlučili su ponovno započeti svjetsku pustolovinu i od tada nisu stali, piše Mirror

Nadia i Irfan, koji su na svojoj TikTok stranici @fieldofvisions skupili više od dva milijuna lajkova, redovito dijele korisne savjete o destinacijama koje posjećuju, uvijek tražeći neotkrivena ili manje popularna mjesta. Jedna od njihovih posljednjih destinacija, Sarajevo u Bosni i Hercegovini, oduševila ih je. 

 

@fieldofvisions Europe’s hidden gem 😮 #europeshiddengems #fyp ♬ original sound - FIELD OF VISIONS

Nadia je podijelila sa svojim pratiteljima: ‘Ovo mjesto će vas potpuno očarati’. Par iz Manchestera krenuo je iz londonske zračne luke Stansted i nakon dva i pol sata leta Ryanairom stigao je u međunarodnu zračnu luku Sarajevo, okruženu predivnim planinama.

Nakon polusatne vožnje taksijem stigli su u centar Sarajeva. Nadia je rekla: 'Atmosfera ovdje je fantastična, ima tu spoj turskog štiha s europskim elementima'. Irfan je nadodao: ‘Iako je muslimanska zemlja, ovo je Europa. Može se usporediti s nekim malim, neobičnim gradom u Španjolskoj’. 

VEZANI ČLANCI: 

Nadia preporučuje laganu šetnju glavnim gradom jer je pogodan i za kolica, a savjetuje i boravak u povijesnoj Baščaršiji zbog blizine glavnih znamenitosti. Par je također pohvalio grad zbog odličnih opcija za halal hranu. Istaknuli su nekoliko najboljih mjesta za halal specijalitete, poput Ćevabdžinice Petica-Ferhatović za ‘autentični okus Sarajeva’, brunch u SA-u, restoran Avliju kao ‘skriveni dragulj’, hamburgere u Sah Matu, Dveri za tradicionalnu bosansku kuhinju, pizze u Margheriti te Naafu za palestinsku hranu.

Oboje su bili oduševljeni pristupačnošću Sarajeva. ‘Ovdje naš novac puno više vrijedi, posebno kad je riječ o hrani i prijevozu’, istaknula je Nadia, dodajući da je hrana ‘nevjerojatna’. Jedina stvar koja ih je iznenadila bila je činjenica da je pušenje još uvijek dopušteno u zatvorenim prostorima u Bosni i Hercegovini, te da u gradu nije uobičajeno koristiti aplikacije za taksi. ‘Morat ćete zaustaviti taksi na starinski način’, zaključila je Nadia.

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije