PROMO

PARKiranje na Bundeku po treći put

Projekt PARKiranje (1)
Projekt PARKiranje
PR
Autor
PR članak
13.09.2012.
u 11:50

Projekt PARKiranja organiziraju Coca-Cola HBC Hrvatska i EX-ALTO u cilju poticanja kulture tjelovježbe i aktivnosti u parkovima po uzoru na svjetske metropole

Projekt PARKiranje, koji su pokrenule tvrtke EX-ALTO i Coca-Cola HBC Hrvatska uz potporu Grada Zagreba, i ove se godine, po treći put, održava u parku Bundek s ciljem poticanja kulture tjelovježbe i aktivnosti u parkovima po uzoru na svjetske metropole. Taj dvodnevni vikend-program, koji se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, obuhvatit će u subotu 15. i nedjelju 16. rujna brojne sportsko-rekreacijske i zabavne aktivnosti za sve uzraste.

PARKiranje je još jedna u nizu aktivnosti koje Coca-Cola HBC Hrvatska podupire u skladu sa smjernicama o društvenoj odgovornosti i u sklopu aktivnosti koje podržavaju zdrav i aktivan stil života u gradskim sredinama. Svakodnevne obveze često nam ne ostavljaju dovoljno vremena za tjelovježbu i kretanje pa je naš cilj ovim projektom potaknuti ljude na češći boravak u prirodi i rekreaciju. U tome nas ohrabruje i velik broj sudionika prethodnih godina, a vjerujemo da će se građani i ove godine odazvati u velikom broju“, istaknula je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

U subotu 15. rujna Bundek će biti mjesto održavanja Open Air aerobik konvencije te različitih rekreacijskih i kreativnih radionica za mlade, a na njemu će završiti i utrka Urban Challenge koja će obuhvatiti različite lokacije u gradu. Bogat nedjeljni program započet će u 10 sati jutarnjim PARKiranjem s razgibavanjem koje će voditi Mario Valentić, nakon čega će uslijediti plesna radionica uz Coca-Colino plesno PARKiranje s početkom u 11 sati. U 12 sati počet će program nordijskog hodanja, u 13 sati će biti održana škola sigurne vožnje bicikala i koturaljki, dok će u 13.30 sati započeti program opuštanja u parku. Plesna radionica breakdancea na rasporedu je u 14 sati, nakon nje će se održati škola trčanja i nagradna igra, a u 15.30 počinje atraktivan program vježbanja Masala Bhangra. U 16 sati okupljeni će ponovno zaplesati uz Coca-Colino plesno PARKiranje, u 17 sati će se zabaviti uz zumbu, a u 18 sati opustiti uz jogu. Za najmlađe su posjetitelje tijekom cijelog dana organizirane sportske i kreativne radionice te zabavni edukacijski programi.

PARKiranje je uvod u obilježavanje ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti koji se, kao i svake godine, održava od 16. do 22. rujna s ciljem poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađivanja okoliša prouzročenog povećanjem motornog prometa u urbanim sredinama. Europski tjedan mobilnosti potiče i javnu svijest i aktivnosti usmjerene poboljšanju kvalitete života građana europskih gradova, a o važnosti ove manifestacije najbolje svjedoči činjenica da se proteklih godina kampanja proširila i izvan Europe, u države poput Japana, Tajvana, Brazila, Kolumbije i Ekvadora.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?