Sviđa vam se Večernjakova djetelina? Četiri magazina, svake subote po jedan? Ove godine srpanj ima pet subota, a naša djetelina - pet listova :) Pripremili smo za vas posebno izdanje najslađeg magazina - Specijal Slano&Slatko. Čak stotinu, dobro čitate, stotinu najboljih ljetnih recepta i savjeta za samo 7 kuna uz Večernji list čeka vas na kioscima.
Sjajne su vam fotografije s mora :) Puni su inboxi – "slano&slatki", oni na društvenim mrežama. Kupate se, kuhate, fino papate i nazdravljate. Tako i treba, kad, ako ne sad. Još kada nam pišete kako su vas upravo naši recepti nadahnuli za “prčkanje” po kuhinji, možemo samo reći – misija je ispunjena.
Od minestronea do semifredda
Navukli smo vas u ovih 13 brojeva da nas kupujete i čitate, ponudili smo vam drukčiji pogled na gastronomiju uvodeći kroz priče, iskustva, inspiracije, donoseći vam istinite priče mjesta na kojima smo bili, putopise naših vrijednih kolumnista...
Zbog toga što ste s nama bili svih 13 mjeseci, na kraju srpnja donosimo ljetno iznenađenje – dar iz kuhinje “Slanog&Slatkog”. Nije ih bilo lako ni skupiti, ni napraviti, ni skuhati, ni snimiti, ni napisati, no bilo nam je zadovoljstvo za takvu vjernu publiku.
Krenuli smo od ljetnih juha, minestrone, bruschetta do riba, rakova i školjki. Nismo zanemarili ljubitelje mesa i roštilja, kao ni one koji se žele okušati u pripremi tjestenine kod kuće. Naša Elena pripremila je slastice inspirirane ljetnim voćem i sladoledima... Za svakog ponešto.
Što rade najbolji chefovi
Provjerili smo i što rade chefovi koji su nas cijele godine inspirirali, kuhali za nas, savjetovali, od kojih smo učili – Andrej Barbieri, Ana Grgić, Danijela i Bojan sa stancije Meneghetti, Fabricio Vežnaver iz Pergole, Nenad Posavac iz Navisa, Petra Jelenić koja i dalje tjera Mak Na Konac, Priska Thuring koja sa sestrom otkriva jadransku obalu, Moto iz Takenoko restorana i zaljubljenik u bubnjanje, Andrew Gaskin u iščekivanju otvorenja novog rovinjskog visokokategornika i Nikola Hrelja iz Adriatica, hotela po mjeri foodieja i putnika te Tomaž Kavčič koji zadovoljno i ponosno prede u dvorcu Zemono. Za to vrijeme Deniz Zemo juriša u skupljanje zvjezdica za najmanji i najluksuzniji hotel u Istri.
Vodimo vas u Parmu
Odabrali smo poneko dobro vino – od bijelih do rosea i crvenih, izmiješali koktele, napravili inventuru žestice... Nismo, dakako, zaboravili na putnike i gurmane pa i ovaj broj donosi gastroputopis. Bili smo u najgurmanskijoj talijanskoj regiji Emiliji-Romagni i to u Parmi. U nastanku ovog posebnog broja “Slanog&Slatkog” pomogli su nam chefovi hotela Remisens u Opatiji koje je organizirao Tomislav Nikšić, a oni pak prilagodili recepte kuhanju kod kuće. Dio su napravili sjajni dečki i cure iz tima Andrewa Gaskina u Maistrinu Monte Muliniju u Rovinju, fotografije je birao naš Danijel Berković, a za grafiku se pobrinuo Predrag Vučinić. More tipfelera nastalih u kreativnom zanosu do dugo u noć ispravljala je naša lektorica. Hvala vam što nas prepoznajete i čitate :) Vidimo se u subotu na kioscima.