Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučio se za promjenu

Pjevač Opće opasnosti jednim potezom riješio dugogodišnji problem: 'Osjećam se kao mladić'

Foto: Poliklinika Vukas
1/6
25.06.2024.
u 13:33

Pero Galić, karizmatični frontmen grupe Opća opasnost, utjelovljenje je rock and rolla na hrvatskoj glazbenoj sceni. Njegov dinamičan život obilježen je stalnim putovanjima, energičnim nastupima, i neumornim radom na novim glazbenim projektima.

Tako je u suradnji s Tihom Orlićem, u svibnju javnosti predstavio službenu himnu Vatrenih za Euro 2024., „Najbolja kad je najteže“, a sada se sa svojim bendom priprema za intenzivnu ljetnu sezonu koja će, kaže, obilježiti veliki broj nastupa diljem Hrvatske.

- Svaki vikend smo bukirani, a ljeto je radno. Snimamo novi hit u studiju i planiramo ga objaviti ovih dana. Naravno, naći ćemo i vrijeme za odmor s obitelji tijekom kolovoza – navodi.

Osim što neumorno stvara nove hitove i nastupa diljem regije, Pero je i predan obiteljski čovjek. Njegova svakodnevica uključuje balansiranje između glazbenih proba, studijskih snimanja i kvalitetnog vremena provedenog s obitelji. Uspijeva uskladiti svoj umjetnički rad s osobnim hobijima poput vožnje bicikla, a njegova strast prema glazbi proteže se i na mentoriranje mlađih generacija glazbenika. 

1/7

No, dinamičan život rock zvijezde donosi i svoje izazove. Godinama se suočavao s problemima vida, što je, poentira pjevač, postalo ozbiljna prepreka u njegovom svakodnevnom životu i na pozornici.

Životna odluka

- Već duže vrijeme imao sam problema s vidom. Putujemo često, a uvijek sam imao dva kompleta naočala – jedan za čitanje i jedan za daljinu. Leće mi nikako nisu odgovarale, pa sam stalno morao nositi naočale koje sam redovito gubio po pozornicama. Moja zaboravljivost me koštala puno novca – kroz osmijeh će Pero.

Glavno lice Opće opasnosti, Pero Galić, nedavno je donio odluku koja mu je, priznaje, promijenila život – odlučio je riješiti dugogodišnji problem nošenja dioptrijskih naočala. Nakon godina borbe s dioptrijom, Pero se odlučio za skidanje dioptrije ugradnjom Vivity intraokularnih leća u Poliklinici Vukas, prepustivši se u stručne ruke renomiranog prof.dr.sc. Damira Bosnara, koji iza sebe ima velik broj odrađenih zahvata i zadovoljnih pacijenata te nosi titulu Najdoktora pet godina zaredom.

-  Odluka za ugradnju trajnih umjetnih leća s odgovarajućom dioptrijom došla je nakon preporuke prijateljice koja se i sama odvažila na ovaj zahvat te konzultacija s liječnicima iz Poliklinike Vukas. Kada su oči u pitanju, potrebne su detaljnije analize i ne prepuštam se bilo kome. U razgovoru s liječnicima u Poliklinici, odmah sam vjerovao ekipi koja to radi. Profesor Damir Bosnar mi je sve detaljno objasnio i osjećao sam se zaista sigurno u njegovim rukama – pojašnjava.

Osjeća se poput mladića

Vivity intraokularna leća je najnovija vrsta leća u Alconovom bogatom portfoliju koja korigira vid na daljinu i omogućava izvrstan vid na srednju udaljenost te pruža funkcionalni vid na blizinu.  Za ovu vrstu leće karakteristično je što posjeduje specifične filtere najvišeg stupnja zaštite očne pozadine i njezinom se ugradnjom gotovo u potpunosti uklanjaju neželjeni halo efekti. Omogućuju oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za naočalama ili kontaktnim lećama, zbog čega se pjevač napokon osjeća potpuno slobodno na pozornici. 

Foto: Poliklinika Vukas

- Zahvat je trajao pola sata na oba oka, odnosno oko 15 minuta po oku. Bio sam budan cijelo vrijeme, a ništa nisam osjetio. Lokalna kapljična anestezija je bila dovoljna. Prvih tjedan dana nisam smio trljati oči, umivati ih vodom i izbjegavao sam teže fizičke napore. Proces oporavka još uvijek traje, ali već vidim puno bolje - ispričao je pjevač.

Prvi koncert nakon operacije imao je u Ljubuškom, samo 11 dana nakon zahvata. 

- Mozak se još uvijek prilagođava, ali sada napokon vidim i zadnji red publike. Osjećam se kao mladić, vratio sam se u mladost – prepričava Pero koji preporučuje ugradnju očnih leća svima koji imaju problema s vidom.

- Svi smo individualni pa je dobro doći na prvi pregled koji može zaista puno toga otkriti. Pristup u Poliklinici Vukas je bio odličan. Dobit ćete pravu informaciju o tome što će vam raditi. Preporuka svima koji imaju problema s vidom – savjetujte se s liječnicima i ne bojte se promjena – zaključuje pjevač.

Ugradnja intraokularne leće prikladna je za:

-sve osobe koje žele trajno rješenje za svoje refraktivne pogreške, odnosno osobe koje se zauvijek žele riješiti optičkih pomagala.

-Ako vam je na oftalmološkom pregledu potvrđeno da iz određenog razloga (visoka dioptrija, tanka rožnica itd.) niste kandidat za lasersku korekciju vida

U Poliklinici Vukas, prije svake odluke, radi se detaljan oftalmološki pregled kojim se sa sigurnošću potvrdi jeste li kandidat za ugradnju leće i koja je metoda liječenja najbolja za vašu problematiku.

Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Vukas. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije