Jeste li znali?

Planirate putovanje? Ovo su najbolji gradovi u Europi za žene koje putuju same

shutterstock
13.04.2023.
u 09:30

Krenuli su planovi za vaše sljedeće putovanje? Ovo je 20 najboljih gradova koji su izvrsni za žene koje putuju same.

Krenuli su planovi za vaše sljedeće putovanje? Volite putovati sami i istraživati nove zemlje i kulture? Prema Booking.com-u, 84% onih koji putuju solo su žene. Povrh toga, 55% Google pretraživanja za 'samostalno putovanje' može se pripisati ženama. Iako ovaj podatak možda mnoge iznenađuje, žene više vole solo putovanja nego muškarci. Ali, nije lako otići u bilo koji grad kao solo žena na putovanju i zato je Kipling, marka torbi i prtljage, izradila je 'indeks putovanja za žene u Europi', navodeći 20 najboljih gradova koji su izvrsni za žene koje putuju same, prenosi Metro.

Popis uzima u obzir stvari poput jednakosti spolova, privlačnosti, grupnih aktivnosti i, naravno, sigurnosti žena. Započeli su s gradovima koji su se našli među 100 najboljih gradova Euromonitora 2019. godine prema broju turista/zračnih luka navedenih među najprometnijima. Također su, svoje rangiranje temeljili na faktorima kao što su indeks sigurnosti i globalni rodni jaz, kao i na tome koje atrakcije, grupne aktivnosti, hosteli i troškovi prijevoza postoje u svakom gradu.

Hamburg i München zauzeli su prvo i drugo mjesto, čime je Njemačka postala najbolja nacija za žene koje žele putovati same. Edinburgh, jedini grad Ujedinjenog Kraljevstva na popisu, našao se na trećem mjestu. Druga najbolja zemlja na ljestvici bio je Portugal, s tri grada koja su se našla na listi, uključujući Faro koji je bio četvrti, Porto na sjeverozapadnoj obali koji je završio dvanaesti te glavni grad Lisabon na 18. mjestu.

Top 20 gradova za solo putovanja za žene u Europi:

  1. Hamburg
  2. München
  3. Edinburgh
  4. Faro
  5. Dublin
  6. Prag
  7. Heraklion
  8. Helsinki
  9. Krakow
  10. Zürich
  11. Berlin
  12. Porto
  13. Valencia
  14. Beč
  15. Malaga
  16. Stockholm
  17. Düsseldorf
  18. Lisabon
  19. Ženeva
  20. Oslo

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije