Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma predstavit će projekt osposobljavanja osoba s invaliditetom za uključivanje u rad ugostiteljskih objekata u svojstvu radnika u kuhinji te ispravan način njihova posluživanja kao gostiju. Buduće generacije kuhara, koje su ujedno i osobe s invaliditetom, bit će educirane u pokretnoj školi kulinarstva – gastrokamionu.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, u zagrebačkom hotelu Sheraton 21.10.2010 u 18 sati bit će organizirana prezentacijska večera na kojoj će Vedran Habel uz suradnike predstaviti mogućnosti edukacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom u ugostiteljskoj i kulinarskoj struci.
Prezentacija će, između ostalog, ojačati strukovne i socijalne kompetencije u Hrvatskoj i potaknuti poduzetnike na uključivanje osoba s invaliditetom u rad. Osnovni ciljevi ove prezentacijske večere bit će: naglasiti činjenicu da osobe s invaliditetom mogu ravnopravno sudjelovati u radu ugostiteljskog objekta te kvalitetno obnašati funkcije šefa kuhinje ili nastavnika prikazati rad gluhih, slijepih i paraplegičnih osoba prikazati način ispravnog posluživanja osoba s invaliditetom.
Osim navedenog, bit će predstavljen i projekt pokretne škole kuhanja za invalidne osobe – gastrokamion, potpuno opremljen kulinarskom i opremom za posluživanje kojem je primarni cilj edukacija, a nakon toga i primjena u turističke svrhe te u svrhe podizanja standarda u gastronomskoj ponudi Hrvatske.
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Hrvatskoj živi 429.421 osoba s invaliditetom, što čini 11,5 % ukupnog stanovništva. Oko 15.500 djece s teškoćama u razvoju uključeno je u proces odgoja i obrazovanja.
PROMO
Pokrenut projekt kulinarske edukacije za invalidne osobe
Prezentacija će ojačati strukovne i socijalne kompetencije u Hrvatskoj i potaknuti poduzetnike na uključivanje osoba s invaliditetom u rad.
Komentara 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
lAko je biti kuhar (makar i invalid) ako se ima sto staviti u lonac ... PODRIIIIIG!