PROMO

Povrće za Uskrs, ali da je zdravo i ekološko? Krenite u bio&bio

bio&bio
Foto: bio&bio
1/2
25.03.2024.
u 09:36

Uskrs je vrijeme obnove, ali i buđenja prirode te prilika za zajeničko okupljanje oko obiteljskog stola. Obogatimo blagdanski stol uz zdrave, organske i sezonske namirnice koje osnažuju tijelo i hrane ga potrebnom energijom

Uskršnji doručak mnoge podsjeća na okuse i mirise iz djetinjstva. Postoje brojni načini kako i dalje njegovati tradiciju, a ovo je idealan trenutak da ju “oživimo” pri tome posežući za kvalitetnim, cjelovitim i svježim namirnicama za lagane i kreativne Uskršnje recepte. Neka se ovog Uskrsa na vašem tanjuru nađu cjelovite i zdrave plant based alternative uz bogatstvo sezonskog povrća poput  zelene salate, rotkvica, mrkve i mladog luka.

Iskoristite nadolazeće blagdane da dodatno “ozelenite” organizam

Zeleno je zdravo. Zeleno je život. Ponudite svojoj obitelji zdrave, organske i sezonske namirnice koje osnažuju tijelo i hrane ga potrebnom energijom. Provjereno najefikasniji način kako organizmu osigurati mikronutrijente, vitamine i minerale koji su potrebni u proljeće, svakako je odabir sezonskih namirnica. Donosimo vam nekoliko sjajnih ideja za zdrav doručak i ručak uz koje će ovogodišnji blagdanski stol biti nutritivno izbalansiran, ali i usklađen s mijenama u prirodi.

Za kupnju svježeg, zdravog i organskog povrća svratite do bio&bio trgovina

Osim što ćete tamo dobiti ideje i savjete, čekaju vas visokokvalitetne namirnice, a podržavate i održivu proizvodnju hrane i lokalne proizvođače.

Foto: bio&bio

Ovo su bio&bio ideje za uskršnje obroke:

Za uskršnji doručak svojim ukućanima možete poslužiti bogatu vegansku platu sa Zrno kruhom od kiselog tijestaZrno ajvarom te biljnim namazima poput humusanamaza od avokada ili francusku salatu na bio&bio način. Ako volite tradicionalna jela s jajima, isprobajte alternativu - tofu kajganu ili omlet od slanutkovog brašna

Ručak je uvijek dobro započeti juhom kako biste zagrijali tijelo i potaknuli probavu. Predlažemo da svoju proljetnu blagdansku gozbu otvorite gustom juhom od blitve ili nekog drugog zelenog, lisnatog povrća poput špinata ili koprive. S obzirom na to da sada dospijevaju i šparoge, cvjetača, brokule te proljetne gljive napravite ukusan Quiche s lećom i povrćem koji je jednako dobar kad se jede topao ili hladan. Zeleni proljetni rižoto sa šparogama, porilukom, bobom ili mladim graškom također je dobra opcija, a vole ga sve generacije.

Zdravo i ekološko povrće obogatit će svaki stol, kako za Uskrs, tako i u ostatku godine. Ako su vas ove ideje inspirirale, pripremite popis namirnica i krenite u online kupnju ili svratite do jedne od 20-ak bio&bio trgovina diljem Hrvatske.

Čeka vas bogatstvo 100% ekoloških namirnica te svježe i sezonsko voće i povrće za najzdravije i najukusnije eko blagdane.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije