PROMO

Predstavljen video povodom Svjetskog dana dijabetesa

dijabetes
PR
Autor
PR članak
27.11.2012.
u 08:30

Video donosi stvarnu priču o zdravstvenoj djelatnici i njezinom desetogodišnjem sinu koji boluje od dijabetesa tipa 1.

Međunarodna udruge za sladila (ISA), vodeća je neprofitna organizacija koja zastupa proizvođače i potrošače niskokaloričnih sladila.

U svijetu će do 2030. biti pola milijarde oboljelih od dijabetesa što ovu bolest čini jednim od najvećih zdravstvenih izazova 21. stoljeća1. To znači da će, samo u Hrvatskoj, za manje od dva desetljeća s ovom bolešću živjeti 315.900 ljudi. U znak podrške i radi jačanja osviještenosti o ovom problemu, Međunarodna udruga za sladila (ISA) izradila je video povodom Svjetskog dana dijabetesa.

Predsjednik ISA-e Hugues Pitre kaže: “S obzirom na to da će broj dijabetičara rasti, predstavili smo ovaj vrlo realan primjer koji pokazuje različite prilagodbe koje obitelji mogu uvesti, a da pritom nemaju osjećaj da se u prehrani moraju odricati slatkog okusa. Svjetski dan dijabetesa jedinstvena je prilika za edukaciju ljudi o realnosti života s ovim problemom.”

Video donosi stvarnu priču o zdravstvenoj djelatnici i njezinom desetogodišnjem sinu koji boluje od dijabetesa tipa 1. Prikazuje tipičan dan u njihovom životu i razmatra razne mogućnosti izbora hrane i pića koje mogu pomoći ljudima s dijabetesom, uključujući voće i povrće s niskim udjelom ugljikohidrata, nemasno meso i ribu te proizvode s niskokaloričnim sladilima, poput laganih jogurta i dijetalnih sokova.

Video je dojmljiv, a ipak činjeničan prikaz načina na koji osobe oboljle od dijabetesa mogu prilagoditi svoje svakodnevne obroke uz pomoć zdravog izbora hrane i pića. Važno je i to što video također naglašava kako niskokalorična sladila znače veći izbor namirnica za osobe oboljele od dijabetesa koje im omogućuju da uživaju u slatkoj hrani i napicima koji ne podižu razinu glukoze u krvi.

Video je dostupan na kanalu ISA-e na YouTubeu i na internetskoj stranici ISA-e www.sweeteners.org

ISA će i dalje širiti poruku o prednostima niskokaloričnih sladila za dijabetičare.

Međunarodna udruga za sladila (International Sweeteners Association - ISA) je neprofitna organizacija koja zastupa europske proizvođače i potrošače niskokaloričnih sladila.

ISA-u prepoznaju Europska komisija, nacionalna i međunarodna regulatorna tijela i Svjetska zdravstvena organizacija.

Više informacija možete pronaći na: www.sweeteners.org

Želite prijaviti greške?