Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo...

Pričate li 'prljavo' tijekom seksa? Trebali biste, a evo i zašto!

Shutterstock
15.03.2024.
u 19:31

On aktivira maštu i oslobađa um, ali ne treba zanemariti da je kao seks također i dirty talk nešto što treba prilagoditi partneru

Seks ne bi trebao biti tih, a komunikacija tijekom seksa trebala bi biti obavezna. Čak i znanost tvrdi da ima nešto u 'prljavom' razgovoru i da vam to može poboljšati seks. Seksualna terapeutkinja Ness Cooper, otkrila je zašto prljavi razgovor utječe na vaš seksualni odnos i što različiti tipovi tog razgovora mogu učiniti za uzbuđenje, piše Metro.

Prljavi razgovori stimuliraju hipotalamus: Ispostavilo se da prljavi razgovori stimuliraju mozak na više područja, posebno one koji su odgovorni za to kako se osjećamo i reagiramo na zadovoljstvo. "Prljavi razgovori mogu potaknuti tijelo da oslobađa hormone za dobro raspoloženje, poput dopamina i oksitocina, koji ne samo da nas mogu napaliti, već nam mogu pomoći da se još više povežemo s našim seksualnim partnerima. Također se oslobađa testosteron koji može pomoći kod uzbuđenja i orgazma", objašnjava terapeutkinja. 

VEZANI ČLANCI:

Važni su ton i glasnoća: Ton i glasnoća prljavog razgovora također su važni, te o njima ovisi hoćemo li se uzbuditi ili ne. "Primjerice, riječi i fraze koje se šapću ili dodaju s erotskim uzdasima i stenjanjem, možda imaju veću šansu da nekoga uzbude, nego glasniji razgovor koji na kraju može nekoga i odbiti od seksa. No, važno je shvatiti i da neke riječi i fraze mogu zaista uzbuditi neke, dok druge mogu potpuno odbiti. Pokušaji i pogreške mogu pomoći vama i vašem partneru da vježbate ono što vam oboma odgovara", rekla je.

Može vas opustiti: Terapeutkinja kaže da zbog otpuštanja raznih hormona, prljavi razgovor može pomoći u smanjenju stresa, učiniti vas povezanijima i iskustvo sigurnijim, pa čak i pomoći aktivirati područja mozga potrebna za orgazam. No, vrlo je važno da oboje pristajete na vrstu prljavih riječi koje se koriste.  "Provjerite je li sve sporazumno, ako partner kaže da se osjeća nelagodno zbog određenih oblika razgovora, onda prestanite", dodala je.

Muškarac se na Redditu požalio na svoj život s 'mikropenisom': 'Ljubavni život mi je noćna mora'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije