Svake godine ljeto dođe i prođe brzo bez da smo maksimalno iskoristili njegove prekrasne i tople mjesece. Recepti u Večernjakovoj ljetnoj vege kuharici pomoći će vam da izvučete ono najbolje od ljetne kuhinje.
U tople dane biramo laganiju i sočniju hranu koja će nas i osvježiti i okrijepiti, ali će nam dati i dovoljno snage i energije za dnevne zadatke i izazove koji su pred nama. Sva moć nalazi se u biljkama koje su odličan izvor bjelančevina, ugljikohidrata, masti, vlakana, vitamina i minerala. Upravo su ljetni mjeseci, u kojima je voća i povrća u izobilju, idealni za upoznavanje s veganskim jelima.
Pripremite osvježavajući gaspačo, juhu od cikle i krastavaca, sočne falafele od graška, tapenadu od crnih maslina, kapara i crne beluga leće, sočni falafel od graška, rolice od grilanih tikvica, punjene gljive s palentom. Osvježite se sladoledom od kakaa i kave, palačinkama s jagodama ili voćnom tortom. Veganska jela pašu svima, neovisno o načinu prehrane.
Kuharica je izrađena u suradnji sa Prijateljima životinja, a možete ju pronaći na dar uz Večernji list u srijedu 26. lipnja.