ČUDO U KINI

Pronašli su sina kojeg je baka prije 37 godina dala strancu: Tvrdila je da su presiromašni za dijete

shutterstock
14.08.2024.
u 13:30

Dječačić je bio star samo jedan dan kada ga je rođena baka dala čovjeku prezimena Zhao, kako bi ga odgojila njegova obitelj

Nevjerojatna priča ovih dana stiže iz Kine. Kako prenosi South China Morning Post, bračni par iz provincije Shaanxi na sjeverozapadu zemlje nakon 37 godina pronašao je sina kojeg je rođena baka neposredno nakon rođenja dala drugom čovjeku. Na taj bešćutni čin odlučila se bez znanja roditelja, tvrdeći da je obitelj previše siromašna za podizanje još jednog djeteta.

Ova priča započela je 1986., kada je žena u mjestu Weinan rodila dijete, svog trećeg sina. Dječačić je bio star samo jedan dan kada ga je rođena baka dala čovjeku prezimena Zhao, kako bi ga odgojila njegova obitelj. Stara žena učinila je to iza leđa roditeljima malenog dječaka koji tvrde da nikada ne bi pristali na takav čin, bez obzira na siromaštvo.

VEZANI ČLANCI: 

Tek nakon što je učinila što je naumila, baka paru rekla da je odluku donijela u njihovo ime jer je smatrala da bi im bilo preteško podići još jedno dijete, s obzirom da su već imali dvojicu sinova. Nije otkrila koliko joj je Zhao platio za unuče. Jedino što su dječakov otac Li i njegova supruga uspjeli doznati jest to da Zhao živi u provinciji Shandong na istoku Kine. Nakon bakine smrti, Li i njegova supruga proveli su tri desetljeća u potrazi za izgubljenim sinom.

U veljači ove godine u bazi kineskog Ministarstva javne sigurnosti otkriveno je podudaranje krvnih uzoraka para s uzorkom muškarca prezimena Pang koji živi u Zaozhuangu, u provinciji Shandong. Naime, kineska policija je još 2009. godine uspostavila veliku DNK bazu podataka prikupljanjem krvnih uzoraka parova čija su djeca nestala, kao i posvojenika koji žele pronaći svoje biološke roditelje.

Policija je od Lija, njegove supruge i Panga dva puta uzimala krvne uzorke prije nego što su potvrdili da su u krvnom srodstvu odnosno da je Pang sin bračnog para.

VEZANI ČLANCI: 

Početkom kolovoza Pang se konačno susreo sa svojim roditeljima u Weinanu, mjestu u kojem je rođen prije 37 godina. 'Sine, tati i mami je žao. Kako si proveo sve ove godine?' pitali su ga roditelji tijekom susreta, grleći ga i čvrsto držeći njegove ruke. Videozapis ponovnog susreta izazvao je lavinu emocija u Kini. 'Baka je tako okrutna. Napustila je vlastitog unuka. Teško je razumjeti njezine postupke', napisao je jedan korisnik kineskih društvenih mreža. Neke pak ujedinjenje nije pretjerano dirnulo. 'Sin izgleda posramljeno. On nema nikakve osjećaje prema svojim biološkim roditeljima', zaključio je jedan od korisnika.

 

Dirljivi obiteljski susreti s izgubljenom djecom koja su prije više godina oteta ili darovana drugim ljudima u posljednje vrijeme redovito pune naslovnice u Kini. Tako je, primjerice, otac Sun Haiyang pronašao svog sina Sun Zhuoa 2021. godine nakon što ga je tražio 14 godina. Dječak je bio otet u blizini svog doma u provinciji Guangdong na jugu Kine 2007. godine, kada je imao četiri godine. Potraga roditelja diljem zemlje, uz pomoć tehnologije prepoznavanja lica i DNK testiranja, na kraju je dovela do njihovog ponovnog susreta.

Tiktokerica savjetuje: 'Nemojte odmah paliti svjetlo kad dođete doma'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije