PROMO

Puhovo meso – specijalitet još iz starog Rima

trag prirode
VL
PR
Autor
PR članak
20.09.2013.
u 12:57

Trag prirode – prilog o lovu, ribolovu i uživanju u prirodi

U nedjelju 22. rujna uz Večernji list pročitajte šesti broj Traga prirode, priloga o lovu, ribolovu, planinarenju i uživanju u prirodi.

U novom broju predstavljamo padobransko jedrenje, adrenalinski sport koji pomiče granice uživanja u prirodi. Zato i ne čudi da parajedriličari, odnosno paraglideri, govoreći o padobranskom jedrenju najčešće kažu: "Mi znamo zašto ptice cvrkuću."

Puh je u velikom broju prisutan kod nas, meso mu je vrlo ukusno, a još su i stari Rimljani cijenili kvalitetu puhova mesa. Prema nekim istraživanjima, mast dobivena od puha sadrži brojne biološki aktivne tvari poput epidermalnog čimbenika rasta (EGF), koji potiče zacjeljivanje rana i obnovu epitela kože.

Predstavljamo i Veliku Kapelu, čije su stijene jedan od najimpresivnijih krajolika u nas. To je od 1985. godine strogi prirodni rezervat na površini od 1175 hektara. Donosimo još jednu zanimljivu priču o Plitvicama. Ribolovce u slatkim vodama sigurno će oduševiti priča o smuđu, kojeg je jedan švicarski prirodoslovac opisao kao čudnovatu ribu koja ima glavu sličnu štukinoj, a tijelo nalik na grgeča. Bez obzira što na udici često nije preveliki borac, smuđ je omiljena riba među ribolovcima.

Ove, i sve ostale priče, pročitajte u nedjelju 22. rujna u Tragu prirode.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?