Za sve ljubitelje pizze koji žele održati zdravu i proteinski bogatu prehranu, donosimo recept za proteinsku pizzu koja će zadovoljiti vaše okusne pupoljke bez grižnje savjesti. Ova pizza kombinira klasične okuse s dodatkom proteina, čineći je idealnim izborom za one koji traže hranjivu i ukusnu opciju. Tijesto je napravljeno od jednostavnih sastojaka, a nadjev sadrži light topfen ili skyr - bogat izvor proteina. Uz nekoliko osnovnih dodataka poput rajčice, sira i začina, ova pizza će postati vaš omiljeni zdravi obrok. Recept je s food bloga @balancedfitness12. Uživajte!
Sastojci:
Za tijesto:
- 100 g glatkog brašna
- 4 g praška za pecivo
- 110 g light topfena (krem sira) ili 100 g skyra
- 5 ml vruće vode
- sol
- origano i bosiljak (sušeni)
VEZANI ČLANCI:
Dodaci:
- 20 g koncentrata od rajčice + 20 ml vode (ili 40 g passate)
- sol, origano, bosiljak, malo češnjaka u prahu (opcionalno)
- 30 g sira po želji (kod mene gauda)
- 100 g light Mozzarelle
VEZANI ČLANCI:
Postupak: Zamijesite tijesto, prekrijte ga i ostavite sa strane 15-ak minuta dok pripremate dodatke. Zagrijte pećnicu na maksimalnu temperaturu, podijelite tijesto na 2 dijela i krenite ga razvlačiti. Bitno je da je tijesto u sredini tanko, a da su rubovi deblji. Promjer svake pizze je bio oko 17,18 cm. Na tijesto stavite dodatke (rajčica, origano i bosiljak, gauda, Mozzarella i na kraju još malo origana i soli). Pecite 10 minuta (ili malo duže, ovisno o pećnici) i to je to. Uživajte u najboljoj domaćoj proteinskoj pizzi.
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!