mljac!

RECEPT DANA Brzo i fino: Napravite pletenicu s borovnicama i sirom

@natalija_mysticcakes
02.08.2024.
u 09:30

Uživajte u ovoj ukusnoj i jednostavnoj poslastici!

Pletenica s borovnicama i krem sirom izuzetno je brza slastica napravljena od gotovog lisnatog tijesta i posuta listićima badema. Ova poslastica nije samo izuzetno ukusna, već je i toliko jednostavna za pripremu da ne znamo postoji li nešto jednostavnije. Za ovu slasticu trebat će vam jedan list svježeg lisnatog tijesta koji ćete razvaljati, izrezati trakice s obje strane, a sredinu prekriti kremom od sira pomiješanog sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i koricom limuna. Potom dodajte svježe borovnice. Trakice tijesta prebacite preko nadjeva poput pletenice, premažite jajetom, pospite šećerom i listićima badema, i vaša štrudla je spremna za pečenje. Gotova je u tren oka! Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes

Sastojci:

  • 1 list svježeg lisnatog tijesta (250-275 g)
  • 200 g krem sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • Naribana korica limuna (po želji)
  • 125 g svježih borovnica

VEZANI ČLANCI: 

Još:

  • 1 jaje za premazivanje
  • Kristal šećer za posipanje
  • Listići badema (po želji)

Priprema: Razmotajte list svježeg lisnatog tijesta.  Ako koristite smrznuto lisnato tijesto u pakiranju od 500 g, trebat će vam jedan komad tijesta od 250 g. Prvo ga odledite, a zatim razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Za nadjev, pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i koricom limuna. Borovnice operite i osušite papirnatim ubrusom. Razvaljano lisnato tijesto izrežite s obje strane na trakice širine oko 1-1,5 cm, pod kutom od oko 45 stupnjeva prema gore. Duljina trakica treba biti trećina širine tijesta.

VEZANI ČLANCI: 

Na sredinu tijesta, koja nije izrezana, ravnomjerno rasporedite kremu od sira. Odozgo posložite borovnice. Zatim trakice tijesta preklapajte naizmjenično preko borovnica, dok ne završite s pletenjem cijele pletenice. Pletenicu zajedno s papirom za pečenje premjestite na veliki pleh za pečenje. Premažite je razmućenim jajetom, pospite kristal šećerom i listićima badema. Pletenicu pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta, dok ne postane zlatno-smeđa. Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je pospite šećerom u prahu i narežite na kriške.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije