Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Brzo se priprema, a još brže pojede: Isprobajte recept za osvježavajući kolač s jogurtom i jagodama!

Instagram
23.06.2024.
u 07:00

Jako lagan i savršen za vruće ljetne dane

Osvježavajući kolač s jogurtom i jagodama idealan je za trenutke kada želite nešto ukusno, a jednostavno i brzo za pripremu. Ovaj kolač spaja sočnost jogurta, slatkoću jagoda i mekoću brašna, stvarajući savršen sklad okusa u svakom zalogaju.

Bilo da ga pripremate za obiteljsko okupljanje ili kao poslasticu za sebe, ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću i fantastičnim okusom. Recept smo pronašli na Instagram stranici @helena_pudic

VEZANI ČLANCI:

Sastojci:
- 270 g brašna
- 220ml tekućeg jogurta
- vanilin šećer ili ekstrakt vanilije
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 1/2 praška za pecivo
- 400 g jagoda

Priprema: Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite pjenasto, pa dodajte jogurt. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, sjedinite pa prosijte u smjesu sa jajima i jogurtom. Lagano mikserom sve sjedinite. Bjelanjke umiješajte sa špatulom, te izlijte smjesu u pouljen i pobrašnjen protvan. Gore posložite jagode te stavite peći na 180°C u zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta. Kada se prohladi pospite šećerom u prahu. Uživajte! 

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije