Možda već i zaboravljeno jelo, granadir marš tradicionalni je obrok s područja Slavonije i Baranje. Popularan je zbog svoje jednostavnosti pripreme i jeftinih sastojaka, koje su mnogi u to vrijeme imali svoje domaće. Posebno se jeo u vrijeme korizme i posta, a sada je pravo vrijeme da ga isprobate i vi.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 1 jaje
- 2 ljuske jajeta
- mlake vode
- brašno po potrebi (glatko)
- sol, papar
- mljevena crvena paprika
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Krumpir skuhajte s korom pa ogulite. Na masnoći ispržite sitno isjeckani luk, dodajte krumpire i izgnječite ih, potom začinite solju i crvenom mljevenom paprikom. Od jednog jajeta, soli, mlake vode koliko stane u dvije ljuske jajeta i brašna napravite glatko tijesto, razvaljajte ga i izrežite u obliku trganaca ili krpica. Tijesto skuhajte u slanoj vodi i dodajte krumpirima i luku. Jelo popaprite i sve dobro izmiješajte. Servirajte toplo uz salatu od svježih krastavaca i kajmaka.
Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!
Nekako mi draže tijesto s krumpirom uz kiseli krastavac ili papriku ponekad ajvar.