Cicvara je staro jelo koje su radile naše bake, no izrazito je zdravo, vrlo brzo se priprema, a i sastojci su oni najjednostavniji koje zasigurno već i sada imate kod kuće.
Sastojci:
2 dl vode
2 dl mlijeka
300-400 g sira ili kajmaka
8 žlica kukuruznog brašna
1 žlica masti
1 žlica soli
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Mlijeko, vodu i mast stavite da prokuha pa dodajte sir, posolite i promiješajte. Kada opet prokuha smanjite temperaturu. Sipajte kukuruzno brašno uz neprestano miješanje. Ostavite da se krčka desetak minuta i ona poslužite s kiselim vrhnjem, ili jogurtom. Kad se po dnu posude počne "hvatati", cicvara je gotova.
Cicvaru možete jesti uz kiselo vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko ili malo namrvljenog feta sira s preprženim kockicama slanine, odabir je na vama. Također, u nekim verzijama recepta ima i jaja. Dobar tek!
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!
Cicvara je jelo iz Srbije, Crne gore i istočnog dijela BIH a potječe sa Durmitora ... veze sa Hrvatskom nema