Bakalar mnogi obožavaju, a recept za ovo jelo bit će samo još jedan dodatni razlog za to. Priprema je vrlo jednostavna, a kombinacija s gljivama i slaninom zasigurno će vas vrlo ugodno iznenaditi, piše Food.
Sastojci:
- 1 kom luk, crveni
- 50 g šampinjona
- 1 vezica peršina
- 2 žlice maslaca, slanog
- 4 fileta bakalara
- mala žlica soli
- svježe mljeveni papar na vrh noža
- majčina dušica na vrh noža
- 1 lovorov list
- 0.50 l kravljeg mlijeka punomasnog
- 2 žlice pšeničnog škroba
- 4 kom slanine
- 3 žlice krušnih mrvica
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Na maslacu pet minuta pržite luk i gljive. Smjesu stavite u vatrostalnu posudu. Riblje filete operite, obrišite i stavite na smjesu luka i šampinjona. Pospite peršinom. Začinite solju, paprom i majčinom dušicom i dodajte lovorov list.
Zakuhajte mlijeko, a zatim škrobno brašno pomiješajte s 3 žlice vode i ulijte u kipuće mlijeko. Miješajte dok ne nastane gusti umak. Umakom prelijte ribu. Pecite pokriveno u pećnici prethodno zagrijanoj na 175°C 10 minuta. Hrskavo ispržite slaninu. Ribu pospite mrvicama, na to stavite ploške slanine i sve zapecite u pećnici još 10 minuta na 220°C.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: