Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Jelo koje ćete htjeti raditi svaki dan: Ove punjene lepinje će vas oduševiti!

Instagram
09.06.2024.
u 07:00

Gotove su prilično brzo, a poslužiti se mogu i uz umak po želji

Jednostavni sastojci često stvaraju najukusnije kombinacije, a punjene lepinje su tradicionalna poslastica koju možemo jesti uvijek iznova. Recept koji slijedi je poseban jer ne zahtijeva pečenje u pećnici i vrlo je brz za pripremu, a našli smo ga na food blogu @kuhinjica.ts

Tijesto ne treba odmarati niti se dizati, a punjenje možete odabrati prema vlastitim željama. Ovo neodoljivo jelo klasičnom oduševit cijelu obitelj. Uživajte!

VEZANI ČLANCI:

Sastojci: 

- 600g brašna + za posipanje
- 350ml jogurta (gustog)
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 1 vrećica suhog kvasca
- 60ml tople vode
- šunka, sir
- malo ulja

Priprema: U toplu vodu sjedinite kvasac i šećer i ostavite 10-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao. U veću posudu stavite jogurt, dio brašna, sol i prašak za pecivo. Dodajte aktivirani kvasac, a zatim postepeno dodavajte preostalo brašno uz neprestano miješanje. Tijesto podijelite na osam jednakih dijelova, te oblikujte lepinjice, a onda i svaku tanko razvucite valjkom za tijesto. Nakon toga napunite šunkom i sirom, a zatim zatvorite sa svih strana. Još jednom lagano pređite valjkom za tijesto kako bi se lepinja malo razvaljala i stanjila. Lepinje tada prebacite u zagrijanu tavu s malo ulja, a okrećite ih svake 2-3 minute. 

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije