mljac!

RECEPT DANA Za kraj radnog tjedna napravite ukusnu slanu roladu

@mamita_dane_i_jodze
07.06.2024.
u 09:30

Kombinacija različitih sastojaka unutar mekanog biskvita nudi pravu simfoniju okusa, a njena jednostavna priprema čini je pristupačnom i za one s manje kulinarskog iskustva.

Slana rolada je savršeno jelo za sve prilike, bilo da se radi o obiteljskom okupljanju, prijateljskom druženju ili kao ukusno predjelo na romantičnoj večeri. Ova rolada, koja se može pripremiti unaprijed, omogućuje vam da iznenadite svoje goste bogatim okusima i atraktivnim izgledom. Kombinacija različitih sastojaka unutar mekanog biskvita nudi pravu simfoniju okusa, a njena jednostavna priprema čini je pristupačnom i za one s manje kulinarskog iskustva. Uz malo truda, možete stvoriti deliciju koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Recept je od food blogerice Dragice Marković. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice domaćeg ajvara

VEZANI ČLANCI: 

Punjenje: 

  • 300 g svježeg sira
  • 200 g kiselog vrhnja 
  • 3-4 kisela krastavčića
  • 200 g šunke
  • ajvar (po želji)

Priprema: Umutiti bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Pjenasto izmiksati žumanjke te postupno dodavati preostale sastojke. Smjesu lagano špatulom umiješati u snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu u veliki pleh i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok kora ne porumeni. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i dok je još topla umotati u roladu zajedno s papirom za pečenje. Ostaviti da se ohladi. Sjednite svježi sir, kiselo vrhnje i 3 žlice ajvara (po želji). Na kockice narežite krastavce i šunku te dodati u smjesu. Namažite smjesu preko rolade te ju zamotajte u prianjajuću foliju i stavite u frižider da se ohladi i stegne.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije