Piletina je mnogima omiljeno meso koje nudi bezbroj mogućnosti za kulinarsku kreativnost. Jedan od načina kako piletini dodati novi, uzbudljivi okus je priprema punjenih pilećih rolica. Punjenje može varirati ovisno o vašim preferencijama, a rezultati su uvijek impresivni. Sočna piletina ispunjena bogatim nadjevom, zapečena do savršenstva, zadovoljit će sve ljubitelje ukusne hrane. Recept je s food bloga @monisskitchen. Uživajte!
Sastojci:
- 600 g piletine
- Sol, papar, češnjak
- 100 g cheddar sira
- 100 g parmezana
- 150 g slanine
VEZANI ČLANCI:
Umak:
- 3 žlice meda
- 1 žlica senfa
- 1 žlica ulja
- Papar
Priprema: Pileća prsa narezati na šnicle, istući ih batom, dodati sol, papar i češnjak. Napuniti svaku šniclu žlicom cheddara i parmezana te zarolati u rolicu. Rolicu omotati slaninom te premazati umakom od meda i senfa. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva 30 minuta. Poslužite u prilog po želji!
Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!