Ovaj slatki kruh od bundeve savršeno spaja bogate okuse jeseni i ugodnu aromu začina. Sočan i mirisan, idealan je za uživanje uz šalicu čaja ili kave, a može poslužiti i kao savršen desert ili užina. Pripremite se za jednostavan i ukusan recept food blogerice @mimiskingdom.recepti koji će ispuniti vašu kuhinju toplinom i slatkim mirisima!
Sastojci:
- 425 g brašna
- 1,5 žličica mljevenog cimeta
- 3/4 žličice mljevenog đumbira
- 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 2 žličice sode bikarbone
- 4 velika jaja
- 1 žličica soli
- 200 g bijelog šećera
- 200 g smeđeg šećera
- 120 ml maslinovog ulja
- 115 g otopljenog i ohlađenog maslaca
- 2 žličice arome vanilije
- 400 g pirea od bundeve
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Bundevu ispecite u pećnici ili prokuhajte u malo vode. Ako se odlučite za pečenje, ohlađenu bundevu izmiksajte uz malo vode kako biste dobili glatki pire. Izmjerite potrebnu količinu za kruh. Uključite pećnicu na 180 °C. Pripremite pleh veličine 30 x 11 cm tako da ga obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, cimet, đumbir, muškatni oraščić, sodu bikarbonu i sol.
U drugu zdjelu razbijte jaja i miksajte na najvećoj brzini 2 do 3 minute dok ne posvijetle. Dodajte obje vrste šećera i nastavite miksati još oko 2 minute. Zatim dodajte maslinovo ulje, otopljeni maslac, aromu vanilije i pire od bundeve, te miksajte na najmanjoj brzini dok se sastojci dobro ne sjedine. Na kraju, dodajte smjesu od brašna i lagano umiješajte žlicom ili mikserom na najmanjoj brzini.
VEZANI ČLANCI:
Tijesto izlijte u pripremljen pleh i pecite u zagrijanoj pećnici oko 60 minuta. Kako površina ne bi prebrzo porumenila, nakon dvadesetak minuta pečenja pokrijte kruh aluminijskom folijom. Pred kraj pečenja provjerite čačkalicom; ako izađe suha ili s malo vlažnih mrvica, kruh je gotov. Pečeni kruh ostavite u kalupu dvadesetak minuta, zatim ga pažljivo izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
GALERIJA: Ideje za večeru: Sedam jednostavnih recepata za svaki dan u tjednu!