mljac!

RECEPT DANA Klasik za kraj radnog tjedna: Jabuke u šlafroku

shutterstock
29.11.2024.
u 09:30

Jabuke u šlafroku možete poslužiti s malo meda, šećera u prahu ili čak kuglicom sladoleda za dodatnu dozu slatkoće.

Postoji nešto neodoljivo utješno u mirisu jabuka, cimeta i prženog tijesta koji ispunjavaju kuhinju. Jabuke u šlafroku, ovaj jednostavan, a nevjerojatno ukusan klasik, vraća nas u djetinjstvo i zimske večeri kada su nas bake i mame razveseljavale slatkim zalogajima iz tave.Savršen spoj sočnih jabuka, hrskave vanjske korice i cimeta čini ovaj desert idealnim za svako doba godine, ali posebno grije dušu u hladnijim danima. Priprema je brza i jednostavna, a sastojci su osnovni i pristupačni. 

Sastojci: 

  • 4 jabuke 
  • sok jednog limuna 
  • 200 g glatkog brašna 
  • 2 jaja 
  • 250 ml mlijeka 
  • 50 g šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • prstohvat soli 
  • suncokretovo ulje

Priprema: Jabuke operite, ogulite i izdubite im sredinu, potom ih narežite na ploške debele pola centimetra. Stavite ih u zdjelu pa prelijte svježe iscijeđenim sokom limuna da ne potamne. Cijela jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom električnim mikserom ili ručno pjenjačom, potom postupno dodajite mlijeko i brašno. Smjesa bi trebala biti malo gušća nego za palačinke. U tavi zagrijte veću količinu ulja. U vruće ulje spuštajte jabuke umočene u tijesto. Pržite ih s obje strane po nekoliko minuta, a spremne su kad dobiju zlatnožutu boju. Slažite ih prvo na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak ulja. Poslužite vruće posipane s malo šećera u prahu (po želji i s cimetom) i uživajte.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije