Ljubitelji kombinacije naranče i čokolade, na pravom ste mjestu jer vam donosimo recept za osvježavajuću tortu od naranče. Idealna za sunčano poslijepodne ili za uskršnji stol, ova torta jednostavna je za pripremu i savršenog proljetnog okusa. Recept je na svom Instagram profilu @sanjinslatkisvijet podijelila Sanja Batinić.
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 6 žlica šećera
- 2 žlice vrele vode
- 2 žlice brašna
- 3 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
VEZANI ČLANCI:
Preljev za biskvit:
- 100 ml soka od naranče
- žličica arome naranče
Ganaž:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g čokolade za kuhanje
Krema:
- 600 ml soka naranče
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 2 žlice šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 g krem sira
GALERIJA: 5 savjeta s kojima ćete sigurno uštedjeti ovog Uskrsa, a imati pravu blagdansku gozbu
Žele:
- 200 ml soka naranče
- 2 žlice šećera
- 1.5 vrećica želatine
Priprema: Za biskvit umutiti bjelanjke i ostaviti sa strane. Žumanjke umutiti sa šećerom,dodati vodu,suhe sastojke i na kraju špatulom lagano umiješati bjelanjke .Izliti tijesto u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
Za ganaž nasjeckati sitno čokoladu za kuhanje. Slatko vrhnje zagrijati do vrenja i preliti preko čokolade. Ostaviti par minuta i potom promiješati da se sve poveže. Sačekati da se ganaž malo prohladi. Biskvit ostaviti u kalupu, zaliti sokom i preliti preko toga ganaž. Ostaviti u hladnjaku dva sata da se stegne.
VEZANI ČLANCI:
Za kremu skuhati puding u soku i ohladiti. Slatko vrhnje umutiti i i postupno dodavati pudingu.Na kraju dodati krem sir i izmiksati. Kremu namazati na ohlađen ganaž.
Za žele namočiti želatinu prema uputi na vrećici. Sok sa šećerom prokuhati pa dodati nabubrelu želatinu. Ostaviti 5 min da se malo prohladi pa polako preliti preko kreme. Tortu dobro ohladite. Uživajte!
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!