mljac!

RECEPT DANA Napravite osvježavajuću tortu od naranče idealnu za sunčane dane

@sanjinslatkisvijet
25.03.2024.
u 09:30

Idealna za sunčano poslijepodne ili za uskršnji stol, ova torta jednostavna je za pripremu i savršenog proljetnog okusa.

Ljubitelji kombinacije naranče i čokolade, na pravom ste mjestu jer vam donosimo recept za osvježavajuću tortu od naranče. Idealna za sunčano poslijepodne ili za uskršnji stol, ova torta jednostavna je za pripremu i savršenog proljetnog okusa. Recept je na svom Instagram profilu @sanjinslatkisvijet podijelila Sanja Batinić. 

Sastojci: 

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 2 žlice vrele vode
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

VEZANI ČLANCI: 

Preljev za biskvit:

  • 100 ml soka od naranče
  • žličica arome naranče

Ganaž:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 300 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 600 ml soka naranče
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 g krem sira

GALERIJA: 5 savjeta s kojima ćete sigurno uštedjeti ovog Uskrsa, a imati pravu blagdansku gozbu

1/5

Žele:

  • 200 ml soka naranče
  • 2 žlice šećera
  • 1.5 vrećica želatine

Priprema: Za biskvit umutiti bjelanjke i ostaviti sa strane. Žumanjke umutiti sa šećerom,dodati vodu,suhe sastojke i na kraju špatulom lagano umiješati bjelanjke .Izliti tijesto u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva. 

Za ganaž nasjeckati sitno čokoladu za kuhanje. Slatko vrhnje zagrijati do vrenja i preliti preko čokolade. Ostaviti par minuta i potom promiješati da se sve poveže. Sačekati da se ganaž malo prohladi. Biskvit ostaviti u kalupu, zaliti sokom i preliti preko toga ganaž. Ostaviti u hladnjaku dva sata da se stegne.

VEZANI ČLANCI: 

Za kremu skuhati puding u soku i ohladiti. Slatko vrhnje umutiti i i postupno dodavati pudingu.Na kraju dodati krem sir i izmiksati. Kremu namazati na ohlađen ganaž.

Za žele namočiti želatinu prema uputi na vrećici. Sok sa šećerom prokuhati pa dodati nabubrelu želatinu. Ostaviti 5 min da se malo prohladi pa polako preliti preko kreme. Tortu dobro ohladite. Uživajte! 

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije