Nije potrebno baš uvijek kupovati kruh u dućanu jer njegova priprema kod kuće nije uopće komplicirana. A, još kada vaš dom ispuni miris svježe pečenog kruha, vidjet ćete da se trud isplatio. Mi vam donosimo recept za najbolji kukuruzni kruh koji je savršen za korizmeno vrijeme, obiteljski ručak ili nedjelju, kada većina trgovina ne radi.
Sastojci:
- 300 g kukuruznoga brašna
- 300 g pšeničnoga brašna
- oko 3 dl tople vode
- 40 g svježega kvasca
- 2 žlice ekstradjevičanskoga maslinovog ulja
- 5 g soli
VEZANI ČLANCI:
Priprema: U zdjeli pomiješajte kukuruzno, pšenično brašno i sol. Otopite kvasac u toploj vodi i postupno ga dodajite u brašno, gnječite rukama i postupno dodajite maslinovo ulje. Dobro umijesite. Napravite okrugli kruh, stavite ga u lim za pečenje premazan uljem ili svinjskom masti. Nožem napravite križ na tijestu i ostavite da se digne oko sat i pol ili dok se udvostruči. Zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite 40-50 minuta dok kruh ne porumeni.
Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!
Ima li neki recept bez bijelog brašna?