mljac!

RECEPT DANA Petak je rezerviran za ribu: Napravite preukusne filete lososa sa špinatom i limunom

@malteskitchen
19.07.2024.
u 09:30

S dodatkom slatkog batata i hrskavih pinjola, svaki zalogaj će biti prava poslastica.

Pripremite se za kulinarsko putovanje s ukusnim receptom za file lososa sa špinatom i limunom! Ovaj recept kombinira sočne filete lososa s hranjivim špinatom, aromatičnim začinima i kremastim umakom od vrhnja i mascarponea. S dodatkom slatkog batata i hrskavih pinjola, svaki zalogaj će biti prava poslastica. Idealni za laganu večeru ili gurmanski ručak, ovaj recept donosi savršenu ravnotežu okusa i nutritivnih vrijednosti. Recept je s food bloga @malteskitchen. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 4 fileta lososa (svaki po 150 g)
  • 180 g batata narezanog na kockice veličine 1 cm
  • 400 g špinata 
  • 2 ljutike, vrlo sitno narezane
  • 1 češanj češnjaka narezan na tanke ploške
  • 50 g pinjola
  • 1 limun, narezan na ploške
  • 250 ml vrhnja
  • 50 ml mascarponea
  • Sol
  • Papar
  • 2 prstohvata muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat piri-pirija, po potrebi
  • Maslinovo ulje 

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C. Pinjole popržite na suhoj tavi i ostavite sa strane. Narežite batat, ljutiku i češnjak. Na 2-3 žlice maslinovog ulja pirjajte ljutiku i batat 5 minuta, lagano posolite. Dodajte češnjak i pirjajte još 2 minute. Dodajte špinat u tavu i pustite da ‘uvene’ kuhajući ga sa zatvorenim poklopcem. Pomiješajte i začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Umiješajte vrhnje i mascarpone, zakuhajte i ulijte u posudu za pečenje. Po vrhu rasporedite kriške limuna. Filete lososa začinite solju, paprom (po potrebi i prstohvatom piri-pirija) i stavite na limun. Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta i odmah poslužite.

Rajčice vam brzo omekšaju nakon kupnje? Evo gdje biste ih trebali pohraniti da ostanu svježe i ukusne:

Komentara 1

VS
vrbe.sadim
10:21 19.07.2024.

Umjesto lososa uzmite bilo koju našu riječnu ili jadransku ribu, (s malo kostiju) a umjesto preslatkog smeća od batata uzmite krumpir i imat ćete mnogo ukusniji obrok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije