Carbonara je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih talijanskih jela koje je osvojilo srca ljubitelja hrane diljem svijeta. Ova jednostavna, ali savršeno uravnotežena tjestenina, kombinira bogate okuse jaja, sira Pecorino Romano, svježeg crnog papra i pancete ili guancialea. Svaka komponenta ovog jela pridonosi njegovoj jedinstvenoj kremastoj teksturi i neodoljivom ukusu koji se teško može nadmašiti.
Sastojci:
- 3 žumanjka ili 4 ako su manja
- 50 g sira Pecorino Romano (može i parmezana)
- papar
- slanina
- špageti
VEZANI ČLANCI:
Postupak: Slaninu nasjeckati, staviti u hladnu tavu i popržiti. Za to vrijeme napravite kremu od žumanjaka, parmezana i papra tako što ćete sve staviti u jedan duboki tanjur i izraditi s pjenjačom. U smjesu dodajte masnoću od prženja slanine i malo vode od kuhanja tjestenine. Kad ste skuhali tjesteninu, sjedinite tjesteninu i kremu na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ako je krema gusta dodajte još malo vode od paste. Pospite s prženom slaninom.
Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!