Kolač sa trešnjama i grizom savršen je izbor za sve ljubitelje sočnih voćnih kolača. Lagan za pripremu, ovaj kolač osvaja svojim jednostavnim sastojcima i bogatim okusom trešanja. Ovaj kolač je izvrstan za ljetne dane kada su trešnje u sezoni, ali možete koristiti i zamrznute tijekom cijele godine. Njegova sočnost i lagana tekstura čine ga idealnim desertom za sve prigode. Recept je s food bloga @srceodcokolade01. Uživajte!
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g pšeničnog griza
- 200 ml kiselog vrhnja
- prstohvat soli
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Trešnje oprati i izvaditi koštice, a pećnicu zagrijati na 200 ℃. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg, a žumanjke, šećer i vanilin šećer mikserom pjenasto izraditi. Zatim dodati vrhnje, malo soli i griz te izmiksamo. Na kraju lagano s kuhačom umiješamo snijeg od bjelanjka. Smjesu ulijemo u manji četvrtasti kalup koji smo namazali maslacem i pobrašnili ili obložili pek papirom. Smjesu poravnati i po površini rasporediti trešnje te staviti peći u zagrijanu pećnicu oko 35 min. Pečeni kolač izrezati na trokutiće ili kockice i prije posluživanja posipati šećerom u prahu.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?