Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotovi za 20 minuta!

RECEPT DANA Može i bez mesa: Napravite ukusne zapečene šampinjone punjene mozzarellom

@nana_dees_recipes
25.06.2024.
u 09:30

Savršena kombinacija nježne mozzarelle i sočnih šampinjona osigurava eksploziju okusa u svakom zalogaju.

Zapečeni šampinjoni punjeni mozzarellom savršen su izbor za sve ljubitelje brzih i ukusnih zalogaja. Ovaj jednostavan, ali elegantan specijalitet predjela može biti idealan dodatak svakom obroku ili glavno jelo posluženo uz osvježavajuću salatu. Savršena kombinacija nježne mozzarelle i sočnih šampinjona osigurava eksploziju okusa u svakom zalogaju. Recept je s food bloga @nana_dees_recipes. Uživajte! 

Sastojci:

Za maslac od češnjaka:

  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 1 žlica svježe nasjeckanog peršina

VEZANI ČLANCI: 

Za gljive:

  • 5-6 velikih šampinjona, očišćenih od peteljki, opranih i osušenih
  • 5-6 komada svježeg sira mozzarella, tanko narezanih
  • 1 šalica cherry rajčica, narezanih na tanke kriške
  • Svježi bosiljak

Za umak:

  • 1/4 šalice balzamičnog octa
  • 2 žličice smeđeg šećera (po želji)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. U malom loncu ili zdjeli prikladnoj za mikrovalnu pećnicu pomiješajte maslac, češnjak i peršin. Zagrijte dok se maslac ne otopi i češnjak ne zamiriše. Premažite dno svake kapice šampinjona s malo maslaca od češnjaka, a zatim ih s namazane strane prema dolje stavite na lim za pečenje. Premažite unutrašnjost preostalim maslacem od češnjaka. Svaku gljivu napunite narezanom mozzarellom i rajčicama. Stavite u pećnicu i pecite dok se sir ne otopi i postane zlatne boje, otprilike 8 minuta.

Dok se gljive peku, pomiješajte balzamični ocat i smeđi šećer u malom loncu na jakoj vatri. Pustite da zakipi, zatim smanjite na nisku temperaturu i ostavite da kuha 5-8 minuta dok se ne zgusne u glazuru. Kad su pečene, izvadite gljive iz pećnice, pospite nasjeckanim bosiljkom, pokapajte balzamičnim umakom i začinite solju po ukusu.

TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije