Zapečeni šampinjoni punjeni mozzarellom savršen su izbor za sve ljubitelje brzih i ukusnih zalogaja. Ovaj jednostavan, ali elegantan specijalitet predjela može biti idealan dodatak svakom obroku ili glavno jelo posluženo uz osvježavajuću salatu. Savršena kombinacija nježne mozzarelle i sočnih šampinjona osigurava eksploziju okusa u svakom zalogaju. Recept je s food bloga @nana_dees_recipes. Uživajte!
Sastojci:
Za maslac od češnjaka:
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
VEZANI ČLANCI:
Za gljive:
- 5-6 velikih šampinjona, očišćenih od peteljki, opranih i osušenih
- 5-6 komada svježeg sira mozzarella, tanko narezanih
- 1 šalica cherry rajčica, narezanih na tanke kriške
- Svježi bosiljak
Za umak:
- 1/4 šalice balzamičnog octa
- 2 žličice smeđeg šećera (po želji)
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. U malom loncu ili zdjeli prikladnoj za mikrovalnu pećnicu pomiješajte maslac, češnjak i peršin. Zagrijte dok se maslac ne otopi i češnjak ne zamiriše. Premažite dno svake kapice šampinjona s malo maslaca od češnjaka, a zatim ih s namazane strane prema dolje stavite na lim za pečenje. Premažite unutrašnjost preostalim maslacem od češnjaka. Svaku gljivu napunite narezanom mozzarellom i rajčicama. Stavite u pećnicu i pecite dok se sir ne otopi i postane zlatne boje, otprilike 8 minuta.
Dok se gljive peku, pomiješajte balzamični ocat i smeđi šećer u malom loncu na jakoj vatri. Pustite da zakipi, zatim smanjite na nisku temperaturu i ostavite da kuha 5-8 minuta dok se ne zgusne u glazuru. Kad su pečene, izvadite gljive iz pećnice, pospite nasjeckanim bosiljkom, pokapajte balzamičnim umakom i začinite solju po ukusu.
TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'