Ova osvježavajuća torta od sira s breskvama i malinama kombinira kremasti nadjev s hrskavom korom od keksa i svježim voćem, stvarajući savršen desert za svaku priliku. S blagom slatkoćom i sočnim voćem, ova torta je pravi izbor za one koji žele uživati u nečemu laganom i ukusnom. Recept je podijelila food blogerica @nana_dees_recipes. Uživajte!
Sastojci:
Za koru:
- 180 g drobljenih keksi
- 80 g maslaca, otopljenog
- 30 g šećera
VEZANI ČLANCI:
Za kremu od sira:
- 900 g krem sira, omekšalog
- 200 g šećera
- 10 ml ekstrakta vanilije
- 4 velika jaja
- 240 ml kiselog vrhnja
Za voćni sloj:
- 150 g svježih breskvi, tanko narezanih
- 125 g svježih malina
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 160°C. Pomiješajte drobljene kekse s otopljenim maslacem i šećerom, a zatim smjesu čvrsto utisnite na dno podmazanog kalupa promjera 23 cm. U velikoj zdjeli pomiješajte krem sir sa šećerom i vanilijom dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući nakon svakog dodavanja. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Prelijte polovicu smjese preko pripremljene kore. Rasporedite narezane breskve i maline, a zatim prelijte preostalom smjesom. Na vrh torte rasporedite ostale kriške breskve i maline. Pecite 50 minuta ili dok se torta ne stegne. Nakon pečenja, ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak na najmanje 4 sata. Prije posluživanja, ukrasite šlagom, kriškama svježe breskve, malinama i mentom.
Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito: