Ove pogačice su meke iznutra i sočne, nisu tvrde. Imaju blagu hrskavu koricu i idealne su za putovanja, piknike ili proslave. Ovo je i poprilično jeftin recept, jer većinu sastojaka već zasigurno imate kod kuće. Recept smo pronašli na Instagram profilu @digitalna_ringla. Uživajte!
Sastojci:
- 500g brašna
- 300g sitnog sira
- 1 malo kiselo vrhnje
- sol po ukusu
- 250g margarina i
- jaje za premazivanje
- sezam za posipanje
- prašak za pecivo
VEZANI ČLANCI:
Priprema: U velikoj posudi umiješajte margarin, sir i kiselo vrhnje mikserom dok ne postane glatko. Dodajte brašno i prašak za pecivo te dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dobije se kompaktno tijesto. Uvijte tijesto u plastičnu foliju ili staviti u vrećicu i ostavite u hladnjaku da odstoji sat-dva ili preko noći.
Kada je tijesto ohlađeno, pospite stol brašnom i razvijte tijesto valjkom na debljinu od oko pola centimetra. Čašicom za rakiju (ili nešto sličnog oblika) vadite pogačice i redajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite svaku pogačicu umućenim jajetom i pospite sezamom. Zatim zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ostavite pogačice da odstoje još malo, a zatim ih stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe. Dobar tek!
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?