Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Spremite se za pohvale i oduševljenje: Ove mekane pogačice sa sirom tope se u ustima!

Shutterstock
30.06.2024.
u 09:00

Recept za pogačice od sira je jednostavan, a brzo se i priprema

Ove pogačice su meke iznutra i sočne, nisu tvrde. Imaju blagu hrskavu koricu i idealne su za putovanja, piknike ili proslave. Ovo je i poprilično jeftin recept, jer većinu sastojaka već zasigurno imate kod kuće. Recept smo pronašli na Instagram profilu @digitalna_ringla. Uživajte! 

Sastojci:
- 500g brašna
- 300g sitnog sira
- 1 malo kiselo vrhnje
- sol po ukusu
- 250g margarina i
- jaje za premazivanje
- sezam za posipanje
- prašak za pecivo

VEZANI ČLANCI:



Priprema: U velikoj posudi umiješajte margarin, sir i kiselo vrhnje mikserom dok ne postane glatko. Dodajte brašno i prašak za pecivo te dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dobije se kompaktno tijesto. Uvijte tijesto u plastičnu foliju ili staviti u vrećicu i ostavite u hladnjaku da odstoji sat-dva ili preko noći.

Kada je tijesto ohlađeno, pospite stol brašnom i razvijte tijesto valjkom na debljinu od oko pola centimetra. Čašicom za rakiju (ili nešto sličnog oblika) vadite pogačice i redajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite svaku pogačicu umućenim jajetom i pospite sezamom. Zatim zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ostavite pogačice da odstoje još malo, a zatim ih stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe. Dobar tek! 

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije