Recept dolazi s bloga Marije Herjavić Jerkić, strastvene kuharice koja čuda radi s tijestom i uvijek ima savjet više za uspješan rezultat.
Sastojci:
- 1 jogurt
- 1 jaje
- 200 g glatkog brašna
- 50 g šećera
- vanilija
- ribana korica naranče
- 1/2 praška za pecivo
- žlica-dvije ruma ili rakije
- malo soli
- šećer u prahu za posip
Priprema: Sve sastojke dobro povežite u homogenu smjesu i pomoću žličice ispuštajte u lagano zagrijano duboko ulje. Neka ulje ne bude prevruće jer će se fritulice izvana zapeći, a u sredini ostati sirove. Treba ga biti dovoljno da fritule ne dodiruju dno lonca. Nemojte pretjerivati i ubaciti previše fritula odjednom jer fritule narastu i treba im ostati mjesta da se mogu same okretati. Kad se okrenu i zazlate sa svake strane, izvadite ih na kuhinjski papir da upije višak ulja. Pospite ih šećerom u prahu ili cimet-šećerom, poslužite s džemom, nutellom... kako vam volja!