Konzumacija

Salama i hotdog - veći rizik obolijevanja od raka jajnika

hotdog_nnn_ziv_150510
arhiva
16.05.2010.
u 10:00

Nije utvrđena povezanost unosa crvenog mesa i rizika za rak jajnika, dok je česta konzumacija peradi dovodila do blagog smanjenja izgleda za razvoj ove bolesti

Česta konzumacija mesnih prerađevina poput salama ili hot-dogova povezana je s većim rizikom obolijevanja od raka jajnika, objavio je Plivazdravlje.hr. Nasuprot tome, najmanji izgledi za ovaj oblik karcinoma su zabilježeni kod žena koje su najčešće jele ribu, kažu istraživači s Queensland Institute of Medical Research. American Journal of Clinical Nutrition piše i kako u novom istraživanju nije utvrđena povezanost unosa crvenog mesa i rizika za rak jajnika, dok je česta konzumacija mesa peradi dovodila do blagog smanjenja izgleda za razvoj ove bolesti. U studiji su analizirani podaci prikupljeni od 2000 žena s rakom jajnika i 2200 zdravih ispitanica. Konzumacija mesnih prerađevina najmanje 4 puta tjedno je dovodila do 18%-tnog povećanja rizika obolijevanja.

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?