Iako je mnogima pire krumpir omiljeni prilog uz jelo, ponekad postizanje tog bogatog, svilenkastog jela može biti gotovo nemoguće, Predugo su kućni kuhari prihvaćali nezadovoljavajući pire od krumpira, potpuno nesvjesni da postoji tehnika koja mijenja igru, prenosi Mirror.
Rosemary Gill svoje dragocjene savjete s ljubiteljima hrane dijeli putem TikToka, a sada je otkrila i svoju najbolju tajnu za postizanje vrhunske pahuljaste teksture vašeg pirea, što jednostavno mogu postići i početnici.
Watch on TikTok
Nedavno je na TikTok profilu Milk Streeta objavila gdje mnogi kuhari griješe kada je u pitanju priprema pire krumpira. "Kuhajte krumpir u mlijeku, a ne u vodi. Krumpiri su poput tjestenine, otpuštaju škrob u tekućinu u kojoj se kuhaju", objasnila je Gill.
Mlijeko u kojem se krumpir kuhao postaje "tekuće zlato" koje omogućuje da dobijemo bogati, svilenkasti i kremasti pire krumpire. Kada bacite vodu u kojoj ste kuhali krumpire, bacate i sav škrob.
A za one koji se žele kloniti posuđa, ima još jedan genijalan savjet: zdrobite krumpire izravno u loncu, tako da možete zaboraviti mikser. Njezini pratitelji su oduševljeni trikom, a jedan obožavatelj proglasio ju je "genijalkom" zbog inovativnih metoda kuhanja. "Ovo je način na koji radim svoje krumpire već godinama i svi uvijek pitaju kako su moji krumpiri tako dobri", zaključio je drugi obožavatelj.
Otkad znam za sebe pire radimo s vrhnjem. Daleko je ukusnije nego s mlijekom.