čak 70 posto

Sedamdeset posto žena voli seks bez kondoma

kondomi
AFP
04.06.2012.
u 12:05

Mislilo se da su muškarci ti koji često izbjegavaju korištenje kondoma, no pokazalo se i da žene sve manje mare za siguran seks...

Čak 70 posto žena redovito ima seksualne odnose bez zaštite, pokazalo je britansko istraživanje. Petina njih je toliko pod utjecajem alkohola da ne stigne misliti o zaštiti, dok osam posto ispitanica kaže da ne podnosi seks s kondomom. Kad se strasti zakuhaju, 12 posto priznaje da im kontracepcija nije uvijek pri ruci. Na zaštitu ne paze ni djevojke koje su prevalile tridesetu iako bi se od njih, zbog iskustva, očekivalo suprotno.

– Problem nastaje u vrijeme praznika i godišnjih odmora, kada i žene i muškarci naprosto polude i tada gotovo nitko ne misli o zaštiti. Žene često ne znaju gotovo ništa o muškarcu kojeg su tek upoznale, a seks bez kondoma predstavlja siguran način za povećanje rizika od spolno prenosivih bolesti – rekao je jedan od osnivača portala DrFox.co.uk Tony Steele, piše Daily Mail. 

Iako kondom štiti od prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, rezultati ispitivanja provedenog na oko dvije tisuće žena između 18 i 40 godina pokazuju da se one srame   potegnuti pitanje kontracepcije, no to je odgovornost koju dijele i žena i muškarac.

– Pitanje kontracepcije trebalo biti podjednako važno i muškarcima i ženama. Čak i kada muškarac ne pokazuje volju i želju za tim, žena bi trebala inzistirati na zaštiti – dodao je Steele.

Žene od 30 do 40 godina sve su češći konzumenti pilule za jutro poslije, a njih pogađa i najveći broj neželjenih trudnoća.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
james49
12:22 04.06.2012.

To je ko i cigareta sa filterom

KA
karambita
11:16 05.06.2012.

uvijek ti pametni britanci nesto istrazuju..ima li itko pametan u hrvatskoj da nesto istrazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije