Iako većina ljudi gotovo svakodnevno jede jaja, kuhanje jaja do željene preferencije tvrdoće može biti zeznuto i teško. Nedovoljno kuhanje jaja vodi do prolijevanja, dok prekomjerno kuhanje vodi do promjene u mirisu, boji i okusu. Budući da su jaja svestrana i koriste se za razne recepte, potrebno je znati ih pravilno skuhati, prenosi Real Simple.
Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:
Postoje tri načina kuhanja jaja, a to su slabo, srednje i tvrdo kuhana jaja. Svaki način kuhanja donosi drugačiju teksturu jela te i nešto drugačiji okus samih jaja. Kako biste svaki način kuhanja svladali, donosimo vam što trebate napraviti.
Slabo kuhana jaja odlična su za razne recepte, poput tosta s avokadom i jajima. Kako biste dobili slabo kuhana jaja koja imaju tekući žumanjak, kuhajte ih u vrućoj vodi tri minute. Zatim ih izvadite i stavite u hladnu vodu, sve dok se ne ohlade. Ako volite malo tvrđi bjelanjak, kuhajte ih četiri minute.
Za srednje kuhana jaja, ponovite isti postupak kuhanja, samo što ćete ih u vrućoj vodi ostaviti šest minuta, prije prebacivanja u hladnu vodu. Ovako kuhana jaja odlična su za dodavanje raznim jelima, poput tjestenine ili rezanaca.
Kako biste skuhali savršena tvrdo kuhana jaja, kuhajte ih deset minuta, prije prebacivanja u hladnu vodu. Tako ćete dobiti žumanjak koji je čvrst u teksturi, žute boje i bez prolijevanja. Ovako kuhana jaja odlična su za doručak ili za razne recepte, poput quichea.
Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:
w︆w︆w︆.︆ki︆s︆s︆tok︆.︆c︆o︆m