Recept smo posudili od gastroblogerice Marije Herjavić Jerkić na čijem Instagram profilu možete pronaći inspiraciju za svaki dan.
Krumpiri punjeni sirom i špekom
Sastojci:
polutvrdi sir (edamac, gouda..)
špek ili panceta
začini (sol, papar, začinsko bilje na dalmatinski)
kobasice
salata hrastov list
Priprema:
Krumpire narežite kao da ga režete na kriške, ali nemojte rezati do kraja, neka ostane rastvoren poput lepeze. Možete si pomoći tako da dok režete, sa svake strane krumpira postavite nešto što će stopirati nož. U svaki zarezani dio ubacite naizmjenice sir i špek, ne trebate štedjeti. Na kraju poškropite uljem i začinite dalmatinskom mješavinom začina. Prebacite na lim za pečenje koji ste obožili masnim papriom i pecite na 180 stupnjeva dok ne krumpir omekani, barem 45 minuta. Na kraju kratko pojačajte na 200-220 stupnjeva da lijepo porumeni i da se stvori korica. Poslužite s bijelim kobasicama koje ste ispekli na grilu ili gril-tavi i zelenom salatom.