omiljeno jelo

Želite savršeno tijesto na pizzi? Ništa lakše uz savjet naše poznate gastroblogerice!

Marija Herjavić Jerkić
19.03.2022.
u 06:49

Gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić kaže da je tajna odličnog tijesta je da se ulje dodaje nakon prvog dizanja. Isprobali smo njezin recept i uvjerili se da je u pravu.

Sve tajne uspješne pripreme pizze iz kućne radinosti otkrila nam je gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić od koje smo posudili i recept. Isprobajte ga već danas!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Domaća pizza

Sastojci:

200 g oštrog brašna
300 g glatkog brašna
250-300 g vode
paketić suhog kvasca
20-30 g maslinova ulja
5-10 g soli
nadjev po želji

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:
Sve sastojke za tijesto, osim ulja, dobro umijesite, prekrijte krpom i pustite da se digne. Kad se digne, krenite ponovo mijesiti i pomalo dodajte ulje u tijesto. Mijesite dok se sve ulje ne poveže s tijestom. Formirajte u kuglu, pokrijte krpom i pustite da se digne još jednom.
Tajna odličnog tijesta je da se ulje dodaje nakon prvog dizanja. Podijelite tijesto na 2 dijela, svaki je za jedan veliki kalup. Rastanjite tijesto tiskajući prstima na pobrašnjenom masnom papiru, gurajući tijesto iznutra prema rubu. Stavite nadjev po želji (nemojte pretjerati da ne bude suviše vlažno) i s masnim papirom prebacite u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva, na rešetke. Pecite dok ne porumeni. Pečenu pizzu pospite origanom. Nemojte ga dodavati prije pečenja, već nakon, bit će ukusnija pizza.

Komentara 1

VO
vorda400
21:48 02.04.2022.

Oslobodi nas bože "gastroblogerica" koje rade tijesto za pizzu bez 00 brašna i NIKAD ali NIKAD vam pizza nebude kao "iz pizzerije" jer nemate dovoljnu veliku temperaturu u vašoj pećnici pa se sastojci na njoj skuhaju a ne da se ispeku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije