Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moda 'na visini'

Stjuardesa poručuje: Ovo nikada ne biste trebali odjenuti za let zrakoplovom

putovanje, zračna luka
Foto: Thinkstock
1/3
29.08.2017.
u 17:44

Za žene je odličan "modni dodatak" pašmina koju po potrebi može nositi na više načina, a poslužit će i kao podloga za nasloniti glavu, prekrivač, marama oko glave ako želite prigušiti zvukove okoline i sl.

Razne "celebrity" osobe na putovanja zrakoplovom imaju svoj modni stil od kojeg ne odstupaju jer na njih vrebaju paparazzi na svakom koraku, no njihov stil često je teško iskopirati, a i zašto bismo?

Neke modne komade najbolje je ostaviti u ormaru, za neke druge prilike i za putovanje odjenuti nešto prikladnije. Doznajte što biste trebali odjenuti za put, a što biste trebali izbjegavati i zašto.

Uska odjeća

Mnoge se žene, ali i muškarci, i tijekom leta žele osjećati seksi pa odijevaju usku odjeću. Osim što usko zaista ne znači i seksi, bitno je imati na umu da je tijekom putovanja potrebno ugodnu odjeću koja neće dodatno otežavati cirkulaciju, posebice tijekom dužeg leta kada postoji veća opasnost od zgrušavanja krvi i usporavanja protoka, osobito u potkoljenicama. Ugrušak u nogama se naziva duboka venska tromboza ili DVT, a kako biste to izbjegli, krećite se po zrakoplovu što više i nosite udobnu odjeću i obuću. 

Kožne hlače

Pravi su modni hit već nekoliko sezona i vjerojatno se u njima osjećate odlično i privlačno. Spremite ih u prtljagu, nemojte u njima putovati. Nadutost je čest problem putnika zrakoplovom, a s tim se "bore" i stjuardese. Stoga je preporuka nositi laganu odjeću s elastičnim "strukom". 

Cipele, sandale, japanke

Štikle izgledaju odlično na ženama, u to nema sumnje, no putovati u njima? Iako nitko ne želi razmišljati o neugodnim situacijama koje se mogu dogoditi tijekom leta, ipak valja imati na umu da ste u slučaju opasnosti, dobro pripremljeni. Ili odjeveni. Štikle će vam otežati izlazak iz zrakoplova putem izlaza za nuždu, u takvim situacijama možete se i ozlijediti, ali i druge. Što nedostaje dobrim, udobnim tenisicama? Japanke i sandale također nisu najbolji izbor. Može vam biti hladno za noge tijekom leta, posebice ako je riječ o duljem letu. 

Nakit

Preporuka je skinuti nakit prije sigurnosnih provjera u zračnoj luci. Sav nakit morate skinuti sa sebe i staviti u kutiju. Skini, stavi, skini stavi i na kraju ste u fazi: spremi u torbu i ne vadi. Možda bi bilo najbolje da nakit ostavite za neki noćni izlazak ili poslovni sastanak, a tijekom putovanja dovoljan vam je samo sat. 

Slojevito odijevanje

Najbolje je za svako putovanje, pa tako i zrakoplovom, odjenuti se slojevito. Lako ćete skinuti višak odjeće ako vam je vruće, a nećete morati posezati za dodatnim komadima odjeće u ručnu prtljagu ako vam je hladno. u zrakoplovu možete tražiti kabinsko osoblje za dekicu, no ako ste još uvijek u zračnoj luci i čekate ukrcaj, imate samo ono što vam je pri ruci. Za žene je odličan "modni dodatak" pašmina koju po potrebi može nositi na više načina, a poslužit će i kao podloga za nasloniti glavu, prekrivač, marama oko glave ako želite prigušiti zvukove okoline i sl. 

Komentara 4

Avatar king_
king_
20:03 29.08.2017.

ovo nije novinarstvo...ovo je dno dna !!!

MO
morska
08:59 30.08.2017.

Za one koji se nikad ne voze avionima mozda je i korisno, ostali znaju iz iskustva.

CI
cika123
19:37 29.08.2017.

Na što spade naše novinarstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije